Zeven redenen om Krakau te bezoeken

6 mei 2021

Zeven redenen om Krakau te bezoeken
6 mei 2021

De mooie oude stad

Krakau is een prachtige stad die elke liefhebber van middeleeuwse architectuur zal betoveren. Zowel het centrale plein als de wijk Kazimierz zijn gevuld met gebouwen die zo oud zijn dat ze zich nog de tijd van de Poolse monarchen herinneren.

Met name de Lakenhal, de Basiliek van de Heilige Maagd Maria en het Koninklijk Kasteel van Wawel behoren tot de mooiste historische gebouwen van Europa.

Terwijl je rondwandelt in de Oude Stad of Kazimierz, kun je ook een van de talloze restauranttuinen bezoeken of genieten van een heerlijke kop koffie, bij voorkeur van een lokale brander. En het is altijd een goed idee om je hoofd omhoog te houden en je ogen open te houden terwijl je rondloopt om ervoor te zorgen dat je alle ongelooflijke details en ornamenten op de historische huizen opmerkt - sommige van de reliëfs zijn pure kunstwerken.

De gebouwen van de Oude Stad van Krakau gerangschikt in een collage - Wawel, Wawelkathedraal, St. Mary's Church

Nachtleven

Krakau is de studentenhoofdstad van Polen, met talloze bars en pubs verstopt in eeuwenoude gebouwen die vermaak bieden aan bezoekers die op zoek zijn naar plezier elke avond van de week. Het maakt niet uit of je voorkeur uitgaat naar een wilde nacht in een club, elegante cocktails of een avond met een biertje in een karaokebar - alles is binnen handbereik.

Een avond in de club-café Forum Przestrzenie, Maria Konopnicka 28

Cultuur en kunst

Krakau staat bekend als een stad van cultuur, en niet voor niets, want het is gewoon vol met theaters, musea, tentoonstellingen en concerten. Het heeft echt voor elk wat wils - van renaissancespelen tot hedendaagse kunstwerken. Bovendien zijn er ook de kamers van het kasteel van Wawel om te bewonderen, evenals de Galerij van 19e-eeuwse Poolse kunst, het Museum voor Moderne Kunst (MOCAK) en zelfs een flipperkastmuseum.

Dame met een hermelijn, het originele schilderij is te zien in het Princes Czartoryski Museum aan św. Jana 19 in Krakau

Een belangrijke geschiedenisles - Auschwitz-Birkenau

Een sombere gedenkplaats die iedereen minstens één keer zou moeten bezoeken, Auschwitz is een waarschuwing over een wrede waarheid over de menselijke natuur - dat een mens verblind door ideologie in staat is tot onvoorstelbare misdaden. Hoe groter het bewustzijn van dit feit, hoe groter de kans dat fouten uit het verleden niet worden herhaald. Auschwitz is een donkere, deprimerende en onheilspellende plek, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Waarschuwingsbord op het terrein van KL Auschwitz-Birkenau

Wieliczka Salt Mine

This incredible underground town, which was named a UNESCO World Heritage Site in 1978, is located around 20 km from Krakow. A top-class attraction of the highest order, it’s a great place to visit for the whole family. 

You can find out how salt was once mined here, and learn about the history of the mine from the Middle Ages through to modern times. There are many underground wonders to admire – not only ones formed by nature but also the stunning chambers carved out of rock and salt by the miners.


One of the underground tunnels in the "Wieliczka" Salt Mine. Underground corridors run along nine levels of the mine, creating a total of 245 kilometers of labyrinth

Poolse specialiteiten

Krakau heeft enkele van de beste recepten voor traditionele Poolse gerechten - vooral voor pierogi, borsch en de iconische fastfood genaamd zapiekanki. Terwijl je rondwandelt in Kazimierz, moet je zeker ook wat typische Joodse gerechten proberen! En vergeet niet om de wijnen van lokale wijnhuizen of het ambachtelijke ijs tijdens de zomer te proberen. Meer informatie over de Poolse keuken en de lokale specialiteiten van Krakau zijn hier te vinden.


Roetheense dumplings (gevuld met kaas en aardappelen) bestrooid met uien, spekjes en bieslook. Een van de traditionele Poolse gerechten

Prachtige natuur in de buurt

Op slechts enkele minuten rijden van de stad ligt het kleinste Poolse nationale park - Ojców. Het is een plek waar je kunt uitrusten terwijl je rondwandelt in het bos, de grotten verkent en de ongewone kalkstenen rotsformaties bewondert waar de Poolse Jura beroemd om is. Meer details over dit nationale park zijn hier beschikbaar.

Als je liever een langere trip wilt maken, kun je zelfs de prachtige Tatra-bergen bezoeken. Het is het beste om Zakopane te zien, een stad gelegen aan de voet van de bergen, maar we raden je ook ten zeerste aan om onze sectie over de minder veeleisende Tatra-routes te bekijken.

Pieniny is een andere bergketen die veel interessante routes biedt. Ze worden hier beschreven.

Als alternatief kun je in plaats daarvan gaan wandelen in de Beskiden.

Als je het missen van de natuur nabij bent, maar geen mogelijkheid of tijd hebt voor een langere trip, kun je altijd de ondergelopen steengroeve bij Zakrzówek en de nabijgelegen Twardowski-rotsen bezoeken, of een aantal andere opties zoals Wolski-bos en Kryspinów-meer.

Ojcowski Nationaal Park, uitzicht op de beroemde Glove-rotsformatie vanaf het pad naar de Dark Cave
Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...