Krakau

Overzicht

Een stad waar geschiedenis nog steeds leeft. Krakau, vol met monumenten, cultuur en legendes, trekt al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld aan.

Een stad waar geschiedenis nog steeds leeft. Krakau, vol met monumenten, cultuur en legendes, trekt al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld aan. Het is de voormalige hoofdstad van Polen, de thuisbasis van royalty en ook... studenten, aangezien hier ook een van de eerste universiteiten ter wereld werd opgericht. Met zijn talloze musea, galerijen en historische schatten - evenals levendige pubs en restaurants - heeft Krakau voor iedereen iets te bieden om iets voor zichzelf te vinden. Er zijn ook veel natuurlijke attracties hier: de stad ligt te midden van charmante valleien, gevuld met fascinerende rotsformaties en grotten gevormd tijdens het Jura-tijdperk.

Bruisend van leven is de Oude Stad het kloppende hart van Krakau, met zijn prachtige huizen en historische kerken, met name de betoverende gotische St. Mary's Basilica. Door de stad kronkelt de Via Regia, de route die de Poolse koningen en koninginnen namen met processies van royalty's en hun vooraanstaande gasten terwijl ze naar Wawel Hill gingen, waar bovenop zich meer architectonische pareltjes van de stad bevinden - Wawel-kasteel en de kathedraal.

Op slechts een korte wandeling afstand ligt Kazimierz, ooit een aparte stad maar tegenwoordig een van de meest unieke wijken van Krakau. De oude synagogen, bars verscholen onder de historische uithangborden van vooroorlogse winkels, levendige vlooienmarkten en het doolhof van smalle straatjes zullen alle bezoekers daar verrukken.

Aan de overkant van de rivier de Wisła ligt Podgórze, een wijk die getuige was van een tragische geschiedenis - tijdens de Tweede Wereldoorlog was het de locatie van het getto en de beroemde Schindler's fabriek. Ook een bezoek waard is Nowa Huta, een levend relict van de Poolse Volksrepubliek en de vervulling van het concept van de ideale stad die de geest van het communisme belichaamt, waar het zelfs mogelijk is om een van de ondergrondse nucleaire bunkers te bezoeken!

Contact

Kraków, Poland
Urząd Miasta Krakowa
pl. Wszystkich Świętych 3-4
31-004 Kraków
+48 12 616 1360
www.krakow.pl

Locatie

FAQ

In het zuiden van Polen. Krakau is een stad en de hoofdstad van de provincie Malopolskie.

Bezoek zeker de Oude Stad, Kazimierz, Wawel. Bekijk de Dame met de Hermelijn en Schindler's Fabriek. Bezoek de Zoutmijn van Wieliczka en het Auschwitz-Birkenau Herdenkingsmuseum.

In Krakau moet je de originele Krakau-obwarzanki proberen, maar ook traditionele Poolse gerechten zoals dumplings, zure roggesoep en bigos.

Er zijn veel hotels en hostels in Krakau. Airbnb is erg populair.

Krakau is niet duur. Het is veel goedkoper dan veel populaire steden in Europa zoals Parijs, Milaan of Wenen.

Met het openbaar vervoer, zoals de bus of trein, een taxi of privévervoer.

PLN (Krakau gebruikt de Poolse złoty als valuta - PLN)

Anmeldelser om

4.8 (10 reviews)

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...