Krakause barbican - wat dit ronde gebouw was

6 mei 2021

Krakause barbican - wat dit ronde gebouw was
6 mei 2021

Ontdekken van de Oude Stad van Krakau: Het verkennen van de geschiedenis en architectuur van de Barbican

De Oude Stad van Krakau is vol met historische en architecturale wonderen die toeristen van over de hele wereld aantrekken. Een van de meest indrukwekkende gebouwen is de Barbican - een gotisch gebouw dat heeft gediend als een cruciaal element van militaire architectuur in de stad.

Geschiedenis van de Barbican

De Barbican werd aan het einde van de 15e eeuw opgericht als een element van versterking van Krakau's verdediging vanuit het noorden. Het werk werd ondernomen omdat er na de nederlaag van koning Jan I van Polen in de Slag van Cosmin Forest in 1497 een groot gevaar was voor een Wallachijns-Turkse invasie. Het gebouw overleefde in goede staat tot het begin van de 19e eeuw, toen het werd bedreigd met sloop, samen met de nabijgelegen Florian Gate, als gevolg van een beslissing van keizer Frans II van Oostenrijk.

Barbican vanaf de kant van het Matejko-plein.

Beschrijving van de Barbican

Van buitenaf heeft de Barbican een cirkelvormige vorm. Vanwege de periode waarin het werd gebouwd, is het een gotisch gebouw bekroond met zeven wachttorens. De diameter van de Barbican als cirkel is 24 m, terwijl de muren tot 3 m dik zijn, wat ook extra bescherming bood. Interessant is dat de Barbican was verbonden met Florian Gate middels een versterkte doorgang - de zogenaamde "nek". De muren van de nek hadden ook hun eigen verdedigingselementen, waaronder kantelen met schietgaten.

De hoofdingang van de Barbican bevond zich aan de zijde van de wijk Kleparz. Het was ontworpen om extra bescherming te bieden voor de stad, inclusief de mogelijkheid om flankerend vuur van de stadsmuren te richten. De Barbican en zijn muren werden omringd door een gracht van 24 m breed en 3,5 m diep.

De Barbican als symbool van het erfgoed van Krakau

Bovendien is de Barbican een symbool van de veerkracht en vastberadenheid van Krakau om zijn historische erfgoed te behouden. Ondanks de dreiging van sloop in de 19e eeuw werd het gered dankzij de tussenkomst van twee senatoren die de waarde ervan als culturele schat zagen.

Bezoekers kunnen de Barbican betreden via de hoofdingang aan de zijde van de wijk Kleparz. Ze kunnen ook langs de versterkte doorgang lopen, bekend als de "nek", die de Barbican met Florian Gate verbond. Bovendien werden de muren rondom de Barbican ooit omringd door een gracht die een extra laag bescherming bood.

Kortom, de Barbican is een essentieel herkenningspunt van Krakau dat elke toerist zou moeten bezoeken. De historische betekenis, opmerkelijke architectuur en unieke

kenmerken maken het een must-see attractie in de stad. Bezoekers kunnen genieten van een fascinerende rondleiding door de Barbican en leren over zijn rijke geschiedenis en architectuur. De Barbican is ook een populaire locatie voor verschillende culturele evenementen, zoals muziek- en theateruitvoeringen en middeleeuwse festivals.

Als je Krakau bezoekt, mag je de Barbican niet missen. Het is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in de stad en biedt een fascinerende blik in het verleden van Krakau en de militaire geschiedenis van Polen.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...