De Grote Markt in Krakau

Overzicht

Het centrale ontmoetingspunt, de favoriete plek van de inwoners van Krakau en een van de meest bezochte attracties door toeristen.

Het centrale ontmoetingspunt, de favoriete plek van de inwoners van Krakau en een van de meest bezochte attracties door toeristen. De Grote Markt trekt mensenmassa's uit de hele wereld, en de charmante sfeer bestaat niet alleen uit de majestueuze Lakenhal, de St. Mary-kerk of de Raadhuistoren, maar ook uit prachtige historische gebouwen, talloze cafés en restaurants, waarvan het rumoer nooit verdwijnt.

De belangrijkste openbare ruimte
Het Oude Stadsplein werd gebouwd in de 13e eeuw, tijdens de incorporatie van de stad onder de Magdeburg-wet. Vanaf het begin fungeerde het als centrum van commercieel, sociaal, religieus, politiek en cultureel leven. Het plein ligt op het kruispunt van voormalige handelsroutes en maar liefst 11 straten. De vierkante plattegrond met een zijde van iets meer dan 200 m maakt het een van de grootste markten in Europa. In 1978 plaatste UNESCO de Grote Markt als onderdeel van de Oude Stad van Krakau op de Werelderfgoedlijst.

Een attractie op zich
De Grote Markt brengt alles samen wat het meest kenmerkend en herkenbaar is voor de stad. Hier bevinden zich belangrijke monumenten, zoals de St. Mary-basiliek met het beroemde altaar van Wit Stwosz, de Lakenhal, de St. Wojciech-kerk, de Raadhuistoren en het Adam Mickiewicz-monument, dat een geliefde ontmoetingsplaats is voor de inwoners van Krakau. Bovendien wordt het omringd door oude bakstenen gebouwen en paleizen, waarvan bijna allemaal enkele eeuwen oud zijn. Ze huisvesten onder andere het Historisch Museum van de stad Krakau en het Internationale Culturele Centrum, evenals talloze cafés, pubs en restaurants met beroemde Wierzynek, Wentzl of Hawełka. Op het centrale plein van Krakau worden culturele evenementen, festivals, concerten en beurzen georganiseerd, zoals de kerstmarkt. De unieke sfeer van de Krakause markt wordt aangevuld met een trompetsignaal genaamd Hejnał mariacki, dat elk uur wordt gespeeld, door paarden getrokken rijtuigen en honderden duiven, die volgens de legende betoverde ridders in vogelgedaante zijn.

Contact

Main Market Square
31-422 Kraków
www.krakow.pl

Locatie

FAQ

De Grote Markt ligt in het centrum van de oude stad van Krakau, omringd door historische huizen, kerken en andere belangrijke gebouwen.

De Grote Markt van Krakau is een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa, met een oppervlakte van ongeveer 40.000 m² (10 hectare).

   De belangrijkste bezienswaardigheden en attracties op de Grote Markt zijn onder meer de St. Mary's Church, de Lakenhal, het stadhuis, de stadhuistoren, de St. Adalbert's Church en het Adam Mickiewicz-monument.

   Ja, de Grote Markt is de locatie voor veel culturele evenementen, zoals festivals, concerten, beurzen en kerstmarkten.

   De beste manier om bij de Grote Markt te komen vanaf het centraal station is te voet (ongeveer 10-15 minuten lopen) of met de tram (lijnen 1, 2, 3, 4, 8, 13, 14, 18, 20, 22, 24).

   Ja, de Grote Markt is een openbare ruimte die 24 uur per dag geopend is. Sommige bezienswaardigheden en attracties kunnen echter beperkte openingstijden hebben.

   Ja, er zijn veel hotels, hostels en pensions in de buurt van de Grote Markt, die accommodatie bieden in verschillende prijsklassen.

   Ja, je kunt de St. Mary's Church bezoeken. De openingstijden kunnen variëren afhankelijk van de dag van de week en het seizoen, dus het wordt aanbevolen om actuele informatie op de website van de kerk te controleren.

   Ja, de Grote Markt biedt veel winkelmogelijkheden.

    

   Er zijn veel restaurants, cafés, pubs en bars rondom de Grote Markt, die een breed scala aan Poolse en internationale gerechten aanbieden.

   Anmeldelser om

   4.8 (10 reviews)

   Waarom voor ons kiezen?

   We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

   Loading...