Weer in Krakau

7 maart 2022

Weer in Krakau
7 maart 2022

Als je van plan bent om Krakau te bezoeken voor zakelijke of privédoeleinden, is het de moeite waard om te kijken wat voor weer je kunt verwachten in deze mooie stad. Laat je niet verrassen door het wispelturige weer, pak je koffer in volgens het weer in Krakau op een bepaald moment van het jaar. Het klimaat in Polen is gematigd en warm. De gemiddelde temperatuur in Krakau en omgeving is 9,0 °C en de gemiddelde jaarlijkse neerslag is 835 mm. Het weer is hier het grootste deel van het jaar aangenaam en nodigt uit om vele attracties in de stad te bezoeken en te genieten. Elk seizoen van het jaar biedt een ander gezicht van Krakau.

Lente weer in Krakau

Mooi weer in Krakau in april en mei nodigt mensen uit om naar buiten te gaan. Dit is de perfecte tijd om tuinen te bezoeken die bloeien in duizenden kleuren, vol met tulpen, madeliefjes, vergeet-me-nietjes en magnolia's die groeien, onder andere op de Wawel-heuvel. Als het weer in Krakau in maart je verrast met zijn wintergezicht, kun je profiteren van tal van culturele evenementen zoals festivals, workshops of concerten. Park Dębnicki, Planty, Vistula Boulevards, Lasek Wolski zien er gewoon mooi uit in mei en april, ongeacht het weer in Krakau. Ze zijn een ideale setting voor een picknick, een romantische wandeling of een familie-uitje. Matige voorjaarstemperaturen in Polen, tussen de 14-18 °C, zorgen voor een goede ontspanning. De paasmarkt is een must-see evenement in Krakau in het voorjaar. Het barst altijd van een overvloed aan kleuren, een veelheid aan producten van lokale ambachtslieden en voedselproducenten. Soms kan de meizon in Krakau je verrassen met warmte zoals op een exotisch resort, dus neem een paar luchtige jurken, shorts en T-shirts mee. De langere dagen en de hogere zon aan de hemel betekenen dat de lente in Polen vaak wordt gekenmerkt door aangename warmte en blauwe luchten.

Wawel-kathedraal in bloei

Zomer weer in Krakau

Tijdens het vakantieseizoen in Krakau is de evenementenkalender overvol. Het weer in Polen in de zomer is meestal zonnig en zeer aangenaam. Temperaturen dalen zelden onder de 25 °C. In juni kunnen er onweersbuien voorkomen, maar ze zijn van korte duur en brengen langverwachte warmteverlichting.
Als je op zoek bent naar een idee voor je vrije tijd, zul je je zeker niet vervelen in Krakau in de zomer. Het seizoen opent met Wianki, een cultureel evenement geïnspireerd op Slavische tradities, gehouden in Krakau op de Vistula Boulevards met vuurwerk en concerten. In juli moet je het Cracovia Danza Hofdansfestival, het Summer Jazz Festival bekijken en als je contact wilt hebben met de natuur, opent de veelkleurige Botanische Tuin zijn poorten in het zomerseizoen. In augustus zal het Kraków Life Festival een mooie afwisseling zijn van het bezoeken van bezienswaardigheden. Het aangename weer in Krakau van juni tot augustus is gunstig voor buitenactiviteiten en om de hele dag in de frisse lucht door te brengen tot laat in de avond, hoewel vanaf augustus de avonduren in Krakau geleidelijk kouder worden.

Słowacki Theater

Het weer in Krakau in de herfst

Het bekijken van de beroemde gouden Poolse herfst in Krakau met de veelheid aan kleuren brengt echte bewondering en vreugde. Het weer in Krakau in september brengt vaak zomerherinneringen terug. Dit is de perfecte tijd om de stad vrij te verkennen. Wachtrijen bij de ticketkantoren en bij bezienswaardigheden zoals Wawel, de Mariakerk, Auschwitz-Birkenau, de Jagiellonische Universiteit en de Toren van het stadhuis zijn veel kleiner en de prijzen zijn lager. Je kunt ook een spectaculaire parade van draken bekijken en een reeks thematische picknicks bezoeken in september in Krakau. Wanneer het weer in Polen in oktober bezoekers niet verwent met warmte, daalt de temperatuur buiten onder de 10 °C en is het regenachtig en winderig, ga dan naar de Art & Food Bazar of bezoek de Internationale Boekenbeurs. Het weer in november in Krakau nodigt uit om comfortabel in stoelen van theaters, bioscopen en de Krakow Opera te zakken. Als je vrije tijd hebt, kun je profiteren van de Museum Open Dag of het Etiuda & Anima International Film Festival. De Jazz Herfst nodigt muziekliefhebbers uit, en de Internationale Wijnbeurs zal fijnproevers verrukken.

Krakau Planty Park

Winterweer in Krakau

Winter in Poland has been very snowy and frosty for years. The average temperature is around 2-3 °C, but surely

De winter in Polen is al jarenlang erg sneeuwrijk en koud. De gemiddelde temperatuur is rond de 2-3 °C, maar in Krakau zal het weer in januari je zeker een paar dagen onder de 0 °C laten ervaren. Februari is de koudste maand van het jaar. De winter in Krakau verandert de stad in een prachtig land vol lichtjes en betoverende decoraties. Wanneer je tijdens de vakantieperiode de stad bezoekt, moet je zeker de tentoonstelling van Krakau kribben en een van de mooiste kerstmarkten in Europa zien, die in januari in Krakau verandert in een Nieuwjaarsmarkt. Voor degenen die graag actief bezig zijn, zijn er vanaf december in Krakau talloze openlucht ijsbanen. Het weer in Krakau van december tot februari zal je de magie van Kerstmis en Nieuwjaar laten voelen, evenals talloze wintersporten laten ervaren.

Wawel-heuvel tijdens Kerstmis

Het weer in Krakau is net zo divers als de attracties van deze stad. Ongeacht het weer, biedt de hoofdstad van Małopolska tal van activiteiten op elk moment van het jaar. Controleeer voordat je vertrekt de 10-daagse weersverwachting in Krakau en geniet van je vakantie zoals jij dat wilt.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...