Wat te doen in Krakau in de winter? Top 9 activiteiten

22 december 2021

Wat te doen in Krakau in de winter? Top 9 activiteiten
22 december 2021

Krakau is een stad die het hele jaar door tal van attracties biedt. Daarom hoef je in de winter niet na te denken over wat te doen in Krakau. Krakau biedt in de winter volop mogelijkheden op elke straathoek en is net zo mooi in de winter.

Krakau Kerstmarkt

De belangrijkste attractie in de winter is zeker de Krakau Kerstmarkt, die meestal begint in november en duurt tot januari.

Markten, vroeger bekend als beurzen, bestaan al een eeuw op de Marktplein. De Kerstmarkt in Krakau heeft een grote invloed op de culturele en economische ontwikkeling van Krakau in de winter.

Verkopers presenteren verschillende items en meer in kleine huisjes genaamd kiosken. De Krakau Kerstmarkt 2021 verwelkomt gasten uit Slowakije, Litouwen of Hongarije die onder andere vleeswaren, kaas, worstjes, brood, sieraden, linnen en wol ambachten, cadeaus, keramiek, enz. verkopen.

Krakau Kerstmarkt

Schaatsbaan

Een andere winterplek die het bezoeken waard is, is natuurlijk de schaatsbaan van Krakau. In Krakau is er een speciale en ongebruikelijke schaatsbaan. Naast schaatsen op de oppervlakte biedt het ook schaatsen langs de parklanen tussen de bomen, waar je de verschillende sculpturen en decoraties kunt bewonderen.

De schaatsbaan biedt ook ruimte voor kinderen. Bovendien kun je naast de originele open schaatsbaan ook de Cracovia indoor schaatsbaan in Krakau gebruiken.

In de winter worden er veel openluchtschaatsbanen gebouwd in Krakau, inclusief in het Jordan Park, in Nowa Huta, naast de Galeria Krakowska.

Kerststal - traditie op de UNESCO-lijst

Een andere belangrijke winterattractie die je moet zien, is een kerststal. De Krakau-kerststal is een slanke, meerlaagse, torenachtige en rijk versierde structuur van lichte, niet-duurzame materialen. Het wordt gekenmerkt, vooral vandaag de dag, door de ophoping van geminiaturiseerde elementen van de historische architectuur van Krakau, op fantasievolle wijze getransformeerd en gecombineerd. De kerststal dient als een waardige plaats om het grote mysterie van de geboorte van de Zoon van God te presenteren. Opgericht in 19e-eeuws Krakau, is het ver verwijderd van alles wat niet alleen door Europa, maar ook door de hele wereld in dit vakgebied is gecreëerd.

De gewoonte om met Kerstmis kerststallen te bouwen komt voort uit de traditie van statische kerststallen en kerstspelen, ooit tentoongesteld in kerken tijdens de kerstperiode. Ze waren voornamelijk Bethlehem-stallen geplaatst tegen een rotsachtig landschap. Figuren van het kind in de kribbe, Maria en Jzijn daar in geplaatst.

Traditionele Krakau-kerststal

Tuin van lichten

Het volgende interessante punt op de winterkaart van Krakau is de Tuin van lichten. Het bevindt zich in het park en richt zich dit jaar op het sprookje van Sneeuwwitje. Het is een buitenevenement vol kerstverlichting en andere attracties. Ongeacht hoe oud je bent, meteen na het oversteken van de drempel van de Tuin van Licht, word je rechtstreeks vervoerd naar een magisch bos en decors rechtstreeks uit sprookjes. Op bepaalde dagen kun je ook laser shows bekijken.

Verlichtingsinstallatie in het Lem Experience Park

Zoutmijn Wieliczka

Een goede keuze zou zijn om naar de Wieliczka-zoutmijn bij Krakau te gaan. Het is een zeer interessante plek die niet alleen in de zomer of in het voorjaar kan worden bezocht. In de winter is de temperatuur in de mijn veel hoger dan buiten, rond de 14-16 graden Celsius. Net op tijd om je warm te houden op een koude dag.

St. Kinga's Chamber in de Wieliczka-zoutmijn

Zator Energylandia

Dit jaar kan een bezoek aan Zator Energylandia een unieke attractie zijn voor het hele gezin. Waarom? Omdat Energylandia voor het eerst in de winter geopend is en een scala aan entertainment biedt:

  • De grootste tuin van lichten in Polen,
  • Achtbanen, carrousels, shows
  • Ontmoetingen met de Kerstman,
  • Schaatsbaan,
  • Kerstshows,
  • Workshop koekjes decoreren,
  • Kerstmarkt,
  • Winterparade,
  • Speciaal kerstmenu.
Winter Energylanida

Bezienswaardigheden per elektrische auto

Je kunt ook Krakau proberen te bezichtigen in een ecologische elektrische auto. Het heeft een audio-gids in 16 talen en de mogelijkheid om de bezochte districten te kiezen op basis van individuele voorkeuren. Dit stelt je in staat om op elk moment van de dag de stad, decoraties en kerstverlichting te bewonderen zonder te bevriezen.

Deze kerstversieringen in Krakau zijn geïnspireerd op Wawel-tapijten

Zakopane

Vanuit Krakau is het de moeite waard om naar Zakopane te gaan - de winterhoofdstad van Polen. Ben je aan het overwegen wat te doen in Zakopane? Allereerst, wat te zien in Zakopane is de beroemde Krupówki - maak een lange wandeling langs de vele winkels en eet echte oscypek. Je kunt ook de kabelbaan nemen naar Gubałówka waar zich onder andere een rodelbaan bevindt. Daarnaast kun je ontspannen in het thermale zwembad in Chochołów.

Uitzicht vanaf Gubałówka

Krakau Zoo in de winter

De voor de hand liggende attractie van Krakau is de dierentuin, maar het is niet vanzelfsprekend dat je het ook in de winter kunt bezoeken. Op winterse dagen zonder zware vorst blijven zebra's, kangoeroes en antilopen op de paddocks. Met temperaturen rond nul graden kunnen zelfs olifanten een korte wandeling maken. Dieren bedekt met dichte vacht - kamelen, guanaco's, lama's, vicuña's, pony's, Przewalski-paarden en Arui-gemane schapen passen permanent in het winterse landschap van de tuin.

Uilen, roofvogels en fazanten verblijven het hele jaar door in buitenverblijven.

Tijdens de winterwandeling zien we de Amoertijger, sneeuwluipaarden, baby-panda's en dieren die in verwarmde paviljoens verblijven - giraffen, apen, evenals de bewoners van het nachtpaviljoen en het exotarium.

In de dierentuin van Krakau zijn pinguïns een van de favoriete attracties onder bezoekers

De lijst met entertainment die de hoofdstad van het woiwodschap Klein-Polen heeft, is lang. De hierboven genoemde attracties bewijzen dat het zelfs in de winter onmogelijk is om je te vervelen in Krakau en omgeving.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...