Auschwitz Birkenau-poort (Auschwitz Poort des Doods)

Overzicht

De Poort des Doods in Birkenau is niet alleen een symbool van menselijk lijden, maar ook een waarschuwing voor toekomstige generaties om de duistere tijden die plaatsvonden in de 20e eeuw nooit te vergeten.

Iedereen die ooit bij het voormalige concentratiekamp Auschwitz Birkenau kwam, omgeven door een prikkeldraadhek, moest eerst door de hoofdingang, bekend als de "Poort des Doods". De naam is niet toevallig. Het was in het voormalige Duitse nazi-concentratie- en vernietigingskamp Birkenau dat het overweldigende aantal slachtoffers van KL Auschwitz stierf - meer dan een miljoen mensen, Joden, Polen, zigeuners, evenals Sovjet-krijgsgevangenen en gevangenen van andere nationaliteiten. De overgrote meerderheid, maar liefst 90% van de slachtoffers, waren Joden. De hedendaagse vorm van de Auschwitz Birkenau Poort des Doods dateert uit 1943. De directe spoorlijn onder de kruising werd echter pas in het voorjaar van 1944 aangelegd. Boven de poort, waar het spoor tegenwoordig doorheen loopt, bevindt zich een twee verdiepingen tellende wachttoren. Vanuit de ramen kun je het panorama van het voormalige kamp zien. Binnenin bevinden zich echter nog steeds eenlaagse gebouwen van ruwe baksteen en de hoofdwachtpost van het kamp. De Poort des Doods in Birkenau bevindt zich op de locatie van het voormalige Auschwitz II-concentratiekamp en maakt deel uit van het Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum.

Contact

Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau
ul. Więźniów Oświęcimia 20
32-603 Oświęcim
33 844 8000
www.auschwitz.org

Locatie

FAQ

Ja, je kunt Auschwitz-Birkenau bezoeken. We moedigen je aan om deze historische plek te bezoeken om de slachtoffers te herdenken en te begrijpen.

Om van Krakau naar Auschwitz-Birkenau te reizen, kunt u zelfstandig reizen met de trein of bus. Als alternatief kunt u deelnemen aan georganiseerde tours die vervoer en een gids bieden.

De openingstijden van het Auschwitz-Birkenau kamp variëren afhankelijk van het seizoen. Controleer de huidige openingstijden op de officiële website van het museum voordat u uw bezoek plant.

Ja, er zijn gidsen en georganiseerde rondleidingen in het Auschwitz-Birkenau kamp. De rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen en de gidsen geven diepgaande informatie over de geschiedenis van de locatie.

Anmeldelser om

4.8 (10 reviews)

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...