De Winter in Krakau 2023/2024: Ontdek de Betoverende Bezienswaardigheden van de Stad

22 november 2023

Plan uw wintervakantie in Krakau met onze uitgebreide gids - ontdek de beste attracties van de stad voor het seizoen 2023/2024!
De Winter in Krakau 2023/2024: Ontdek de Betoverende Bezienswaardigheden van de Stad
22 november 2023

De Winter in Krakau 2023/2024: Ontdek de Betoverende Bezienswaardigheden van de Stad

Krakau in de Winter - Magische Sfeer

De winter in Krakau begint met sprookjesachtige landschappen al eind november, wanneer de eerste sneeuw meestal valt. Gemiddelde temperaturen in december liggen rond de 0°C, in januari kunnen ze dalen tot -3°C, en februari begroet ons vaak met temperaturen rond -1°C, met dagen waarop de temperatuur onder -10°C kan dalen. Deze koude maanden brengen niet alleen koude lucht met zich mee, maar ook veel mogelijkheden om de schatten van de stad te ontdekken.

wawel castle krakow at winter

Winterattracties in Krakau

De winter in Krakau is de perfecte tijd om 's avonds door te brengen in lokale cafés en restaurants, waar je je dagen kunt plannen terwijl je geniet van een kopje thee of een glas glühwein. Het is ook een uitstekende tijd om veel musea en galerijen te bezoeken. Bewonder "Dame met hermelijn" in het Czartoryski-museum of bezoek de beroemde fabriek van Oskar Schindler. Bovendien is het de moeite waard om de volgende dingen te proberen tijdens de winter in Krakau:

Kerstmarkt (24 november - 1 januari)

De kerstmarkt op de Grote Markt is het hart van de Krakause winter. Geniet van de sfeer met kerstversieringen, traditionele kraampjes met ambachtelijke producten en lokale lekkernijen.

krakow christmast market cottage chese oscypek

Oudjaar in Krakau

Hoewel de officiële nieuwjaarsviering op de Grote Markt van Krakau in 2020 werd opgeschort, bruist de stad van leven dankzij vele evenementen en feesten. Vooral interessant is het oudejaarsbal in de Wieliczka-zoutmijn, waar gasten het nieuwe jaar verwelkomen in een prachtige zouten balzaal diep onder de grond op 125 meter diepte.

fireworks in hand New Year's Eve

Zoutmijn in Wieliczka in de winter

Deze uitstekende zoutmijn, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is niet alleen een monument maar ook een perfecte plek voor een winterexcursie (niet alleen op oudejaarsavond). De stabiele temperatuur van 14-16°C maakt comfortabele rondleidingen mogelijk, ongeacht de buitentemperatuur.

salt altar in the underground chapel in the Wieliczka Salt Mine

Lichtpark in Stanisław Lem Lights Park

In de winter verandert het park in een sprookjesachtig land van lichten, dit jaar geïnspireerd op de Smurfen. Het is een ideale attractie voor gezinnen met kinderen, waar elke hoek van het park oplicht met kleuren en lichten

smurfs park of lights Krakow winter

Winter Kingdom in Energylandia (25.11.2023 - 21.01.2024)

Ontdek een winterparadijs vol attracties: van het grootste Lichtpark van Polen tot de schaatsbaan en ontmoetingen met de kerstman. Het omvat ook workshops, kerstshows en miljoenen lichtjes die je bezoek onvergetelijk zullen maken.

winter kingdom at energylandia amusement park winter

Openluchtschaatsbanen

De winter is de tijd waarin veel schaatsbanen in Krakau verschijnen, waarvan de meest interessante te vinden is in het Jordan Park. De paden in het park veranderen in ijsbanen, met lichten in de bomen, wat zorgt voor de perfecte sfeer voor een romantische wandeling.

couple on the ice rink image generated by AI

Ontspannen in de Chochołów-termen

Thermale baden met uitzicht op de majestueuze besneeuwde Tatrabergen zijn de perfecte plek om te ontspannen. De warmte van het thermale water contrasteert met het winterse landschap en zorgt voor onvergetelijke ervaringen. Bovendien heeft een bad in het thermale water gezondheidsvoordelen.

Chochołów thermal baths at night

Krakause kerststallen - Unieke kunstwerken

De Krakause kerststal is een uniek onderdeel van de Krakause cultuur met een rijke geschiedenis en een ongeëvenaarde stijl. Deze kleurrijke werken, vaak geïnspireerd door de iconische gebouwen van de stad zoals de Mariakerk of het Wawel-kasteel, zijn een symbool van de lokale folklore. De oorsprong van de traditie gaat terug tot de 19e eeuw en is verbonden met metselaars die in de winter kerststallen maakten als een extra bron van inkomsten. Elk jaar wordt er in Krakau een wedstrijd gehouden voor de mooiste kerststal, die zowel kunstenaars als toeristen aantrekt. De Krakause kerststal is niet alleen een kerstattractie, maar ook een gelegenheid om te genieten van de prachtige combinatie van kunst, geschiedenis en traditie in deze pittoreske stad.

Krakow nativity scene concept generated by AI

Samenvatting

Krakau in de winter is een plek vol magie en diversiteit - iedereen zal hier iets vinden dat bij hen past. Dit is de perfecte tijd om de charme van deze historische stad te ontdekken - proef, verken en leer Krakau kennen in de winter is puur plezier. Vergeet alleen niet om warme sokken in te pakken!

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...