Auschwitz I - voormalig concentratiekamp

Overzicht

Het concentratiekamp Auschwitz I is onderdeel van het Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum. Het is het best bewaarde deel van het hele concentratiekampencomplex in Oświęcim.

Het concentratiekamp Auschwitz I is onderdeel van het Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum. Het is het best bewaarde deel van het hele concentratiekampencomplex in Oświęcim, een plek die symbool staat voor oorlog, terreur, genocide en de Holocaust. Bezoekers kunnen zowel het museale deel van de permanente tentoonstelling als de meeste faciliteiten op het terrein van het voormalige Auschwitz I-hoofdkamp bezoeken.

Geschiedenis en rol van het concentratiekamp

Het concentratiekamp Auschwitz I werd opgericht als gevolg van de formele verdeling van Auschwitz in 1943. Het bevindt zich op het terrein van pre-oorlogse militaire barakken, aangepast door de nazi's voor nieuwe functies. Aanvankelijk diende het als een concentratiekamp en een executieplaats, waar gevangenen stierven door het ontbreken van elementaire leefomstandigheden. Met de bouw van de gaskamer en het crematorium werd het ook een centrum van onmiddellijke uitroeiing. Het administratieve deel met de kantoren van de commandant van de lokale garnizoen en de commandant van KL Auschwitz I, evenals de centrale kantoren van de politieke en werkafdelingen, bevonden zich in Auschwitz I. Bovendien waren er op het kamp terrein belangrijke voorraden, werkplaatsen en SS-bedrijven waar gevangenen gedwongen werden te werken.

Een bezoek aan Auschwitz I.

Bezoekers hebben toegang tot een groot deel van het gebied en originele of gedeeltelijk gereconstrueerde gebouwen, evenals de permanente tentoonstelling in het Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum. In het buitengedeelte kunt u onder andere de poort "Arbeit macht frei", het assembleerplein, de gaskamer en het crematorium bezoeken, en individuele blokken waar de nazi's gruwelijke misdaden pleegden. Bovendien bevat het deel van de permanente tentoonstelling documentaire foto's, fotokopieën van documenten en historische exposities, waaronder: kleding van gevangenen, stapelbedden en andere uitrusting van de barakken, privébezittingen van gedeporteerde gevangenen. Een minimum van 1,5 uur moet worden gereserveerd voor een bezoek aan het Auschwitz I-kamp.

Contact

Auschwitz-Birkenau State Museum
20 Więźniów Oświęcimia Street
32-603 Oświęcim
+48 33 844 8000
www.auschwitz.org

Locatie

FAQ

In Polen, in de provincie Klein-Polen, in de stad Oświęcim.

Volgens historici zijn tussen de 1 en 1,5 miljoen mensen gestorven in Auschwitz (en de subkampen - het belangrijkste vernietigingscentrum was Birkenau). De meesten van hen, dat wil zeggen ongeveer 1-1,35 miljoen, waren Joden.

Auschwitz was een Duits naziconcentratiekamp in bezet Polen.

Ongeveer 7.000 gevangenen hebben de bevrijding van Auschwitz en de subkampen meegemaakt.

Ongeveer 960.000 Joden (865.000 van hen werden direct na aankomst vergast).

27 januari 1945.

Ongeveer 70 kilometer.

Auschwitz beslaat 20 hectare,

Auschwitz II-Birkenau 171 hectare.

KL - concentratiekamp (uit het Duits Konzentrationslager).

Auschwitz is de Duitse naam voor Oświęcim (Poolse stad).

Anmeldelser om

4.8 (10 reviews)

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...