What to Do in Krakow When It Rains: Ideas for Rainy Days

25 juli 2023

Regenachtige dagen in Krakau kunnen net zo aantrekkelijk en interessant zijn als zonnige dagen, met een scala aan activiteiten variërend van het verkennen van diverse musea, een bezoek aan de zoutmijnen, tochten met de melex, proeven van de lokale gastronomie en films kijken in kunstbioscopen.
What to Do in Krakow When It Rains: Ideas for Rainy Days
25 juli 2023

Wat te doen in Krakau als het regent: Ideeën voor regenachtige dagen

Ondanks dat deze zomer ongewoon heet is, wachten er ons ook regenachtige en stormachtige dagen. Ondanks deze weersomstandigheden, blijft Krakau een overvloed aan bezienswaardigheden aanbieden voor zowel toeristen als bewoners. Hier zijn enkele ideeën over wat te doen in Krakau als het regent.

Museumbezoek

Krakau is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, die je kunt ontdekken door een van de vele lokale musea te bezoeken. In het bijzonder biedt het Czartoryski Museum een diep en ontroerend inzicht in de geschiedenis van de stad.

Krakau heeft ook een aantal ongewone musea voor de nieuwsgierige onder ons, zoals het Arcade Game Museum, het Pinball Museum en het Illusie Museum. Elk van deze biedt unieke en leuke ervaringen, perfect voor een regenachtige dag.

Fascinerende tentoonstelling in het Czartoryski Museum in Krakau.

Bezoek aan de Zoutmijn van Wieliczka

Wieliczka is een plaats waar het weer echt geen rol speelt. De zoutmijn die er is, is niet alleen historisch interessant, maar biedt ook een aangenaam microklimaat, perfect voor zowel warme als regenachtige dagen. De temperatuur in de mijn blijft het hele jaar door tussen de 14-16 graden Celsius.

Interieur van de Wieliczka zoutmijn.

Een ritje met de Melex

Ontdek Krakau vanuit een milieuvriendelijk, elektrisch voertuig - een melex. Deze tour stelt je in staat de stad te verkennen, ongeacht het weer. Dankzij de brede, panoramische ramen van de melex, kun je de charme van de stad bewonderen terwijl je volledig droog blijft.

Toeristen genieten van een tour rond Krakau in een milieuvriendelijke melex.

Verkenning van bars en restaurants

Krakau is een waar paradijs voor fijnproevers. Regenachtig weer is de perfecte gelegenheid om een van de vele unieke restaurants of bars te bezoeken. Of je nu traditionele Poolse gerechten of exotische smaken verkiest, je zult hier zeker iets naar je smaak vinden.

Genietend van een drankje in een unieke bar in Krakau.

Filmvoorstellingen in Kunstbioscopen

Krakau biedt ook een rijk aanbod aan kunstbioscopen, zoals Kino Pod Baranami of Kino Ars. Dit is een uitstekende gelegenheid om de nieuwste onafhankelijke of festivalproducties te zien in een unieke, onovertroffen sfeer.

Het bekijken van een film in een gezellige kunstbioscoop in Krakau.

Ten slotte, ongeacht het weer, is Krakau een stad die altijd iets bijzonders te bieden heeft. Regenachtige dagen kunnen net zo fascinerend zijn als zonnige dagen, je hoeft alleen maar open te staan voor nieuwe ervaringen.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...