Hoe de Wieliczka-zoutmijn te bezoeken - nuttige informatie voor bezoekers

1 juni 2021

Hoe de Wieliczka-zoutmijn te bezoeken - nuttige informatie voor bezoekers
1 juni 2021

De Wieliczka-zoutmijn bevindt zich in een klein stadje in de buurt van Krakau. Het werd in 1978 opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoedlocaties en was eeuwenlang een waardevolle bron van zout en is tegenwoordig een onschatbaar monument dat open is voor bezoekers. Zijn geschiedenis en ongelooflijke bezienswaardigheden maken dit een must-visit plek terwijl je in Krakau bent. Als je je afvraagt of je iets moet doen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op een reis daarheen, hangt het echt af van welke route je kiest. En daarom hebben we het volgende samengesteld om je alle informatie en tips te geven die je nodig hebt!

Daniłowicz-schacht, hoofdingang van de "Wieliczka" -zoutmijn

TOERISTRROUTE

De toeristische route werd aan het begin van de 19e eeuw vastgesteld en gaat langs een pad dat prachtige kamers uit rotszout omvat (zoals de unieke St. Kinga-kapel), ondergrondse meren, grote houten structuren en zoutbeelden.

Belangrijke informatie:

  • Het kan alleen worden bezocht met een gekwalificeerde gids
  • Startpunt van de reis: Daniłowicz-schacht
  • Duur van de reis: ongeveer 2 uur
  • Afstand: 3,5 km
  • De route bevindt zich op 135 m onder het oppervlak (iedereen die aan claustrofobie lijdt, moet hier rekening mee houden)
  • Minimumleeftijd van de deelnemers: geen beperkingen

De route is niet moeilijk, maar het omvat wel het afdalen van 800 treden, wat betekent dat het niet echt is afgestemd op de behoeften van mensen met mobiliteitsproblemen. De mijn heeft echter wel de optie van een speciale route in dat opzicht, dus neem contact op met de klantenservice van de mijn als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen. De temperatuur binnen is constant 17-18°C, en we raden ten zeerste aan om comfortabele, anti-slip schoenen te dragen. Eventuele handbagage die je meeneemt, mag niet groter zijn dan 35 x 20 x 20 cm.

Roken, open vuur, elektrische zaklampen en het meenemen van dieren zijn ten strengste verboden.

Er zijn 800 trappen in de mijn!

MijnwerkersROUTE

Wanneer je voor een bezoek aan de mijnwerkersroute gaat, ben je niet zomaar een reguliere toerist, maar word je eigenlijk een beginnende mijnwerker. Eerst krijg je professionele mijnbouwuitrusting (werkoveralls, samen met een lamp, helm en koolmonoxide-absorbeerder) en dan begin je onder toezicht van een gids meer te leren over het werk van de mijnwerkers. Dit omvat onder andere het meten van de methaanconcentratieniveaus, het weven van touwen en het leren hoe je efficiënt een schop gebruikt. En aan het einde ontvang je een certificaat waarin bevestigd wordt welke nieuwe vaardigheden je hebt verworven.

Belangrijke informatie:

  • Het kan alleen worden bezocht met een gekwalificeerde gids
  • Startpunt van de reis: Regis-schacht (kom 15 minuten voor de starttijd aan)
  • Duur van de reis: ongeveer 2 uur
  • Afstand: ongeveer 2 km
  • De route bevindt zich op 101 m onder het oppervlak (iedereen die aan claustrofobie lijdt, moet hier rekening mee houden)
  • Minimumleeftijd van de deelnemers: 10 jaar oud

De mijnwerkersroute is niet moeilijk, maar je zult betrokken zijn bij verschillende soorten mijnbouwwerkzaamheden. Vergeet niet om gepast gekleed te gaan (de temperatuur in de mijn is 14-16°C) en comfortabel schoeisel te dragen! Voor de rondleiding zul je een korte training krijgen (zowel over de veiligheidsregels als hoe je de ontvangen uitrusting gebruikt) en je zult gevraagd worden om je naam te ondertekenen om te bevestigen dat je de training hebt voltooid. Maak je geen zorgen over je spullen! Je zult gebruik kunnen maken van de garderobe (in het Regis-schacht-gebouw) en een locker. We raden aan om grotere items zoals koffers in de opslagruimte achter te laten (in de buurt van de Regis-schacht).

Roken, open vuur, elektrische zaklampen en het meenemen van dieren zijn ten strengste verboden.

Een van de ondergrondse tunnels in de zoutmijn in Wieliczka

GRADUATIETOREN

De graduatietoren is de perfecte plek voor mensen met allergieën of mensen die in gebieden met vervuilde lucht wonen, omdat het helpt om de luchtwegen schoon te maken en je in staat stelt te ontspannen. Het gebouw bevindt zich in St Kinga's Park, nabij de Daniłowicz-schacht. Het is goed om iets lichts en ademends te dragen, omdat de pekel over het hele oppervlak van je huid wordt opgenomen. Voor optimale resultaten wordt aanbevolen om binnen te blijven gedurende 30 minuten. Voordat je de graduatietoren binnengaat, moet je een ticket kopen bij de ingang.

Belangrijke informatie:

  • Er zijn geen toiletten in de graduatietoren
  • Eventuele handbagage mag niet groter zijn dan 35 x 20 x 20 cm
  • Het is mogelijk om een geleidehond (hulphond) mee te nemen
  • De graduatietoren is gedeeltelijk aangepast aan de behoeften van mensen met een handicap (op de begane grond)
Graduatietoren in de zoutmijn van Wieliczka.

Hopelijk vind je al deze informatie nuttig en helpt het je om je reis naar de Wieliczka-zoutmijn zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken!

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...