Gouden Herfst in Krakau: 10 Manieren om van het Seizoen te Genieten

5 september 2023

Mis deze gouden periode in Krakau niet; geniet van de pittoreske schoonheid, rijke cultuur en heerlijke eten.
Gouden Herfst in Krakau: 10 Manieren om van het Seizoen te Genieten
5 september 2023

Gouden Herfst in Krakau: 10 Manieren om van het Seizoen te Genieten

Krakau is een stad vol unieke charme en rijke geschiedenis, en in de herfst verandert de stad in een kleurenpalet van goud en bruin. Stel je gebouwen voor die worden omringd door rode klimop, knisperende bladeren onder je voeten en een atmosfeer gevuld met de geuren van het herfstseizoen. De aangename warme middagen gaan over in frisse ochtenden en steeds koelere avonden, wat een unieke sfeer creëert.

Weather in Krakow in Autumn

Het Weer in Krakau tijdens de Herfst

  • September: Krakau behoudt wat zomerse warmte in september, met temperaturen tussen 12-22°C en avonden die geleidelijk koeler worden.
  • Oktober: In oktober begint de echte Poolse herfst. Temperaturen dalen naar 8-15°C en de dagen worden korter.
  • November: Verwacht de eerste nachtvorst en temperaturen tussen 2-9°C. Kleed je warm aan.

10 Manieren om de Herfst in Krakau door te Brengen

Wandelen in Planty Park

Planty Park is een prachtige plek voor een wandeling tussen de kleurrijke herfstbladeren. Verzamel kastanjes en kleurrijke bladeren als een creatieve en leuke manier om de natuur te ervaren.

A Walk in Planty Park

Uitstapje naar Ojców Nationaal Park

Als je van de natuur houdt, is Ojców Nationaal Park de plek voor jou. De bomen veranderen en bieden een kleurrijk palet. Er zijn ook spannende plaatsen zoals het kasteel van Pieskowa Skała en historische bezienswaardigheden te bezoeken.

A Trip to Ojcow National Park

Glühwein, Bier of Cider in Kazimierz

Kazimierz, met zijn smalle straatjes en artistieke sfeer, biedt veel gezellige bars. Een kop glühwein, een biertje of misschien een cider smaakt extra lekker op een koele herfstavond.

Mulled Wine, Beer, or Cider in Kazimierz

Alcoholvrije Plezieren in Lokale Cafés

Als je geen fan bent van alcohol, biedt Krakau tal van lokale cafés waar je kunt genieten van een Pumpkin Spice Latte. En als er Harry Potter-fans zijn - en we weten dat die er zijn - mis dan niet het romige "bier" bij Dziurawy Kocioł.

 Krakow offers plenty of local cafes where you can enjoy a cup of Pumpkin Spice

Varen op de Dunajec

De traditionele vlotvaart op de Dunajec-rivier biedt spectaculaire uitzichten, vooral tijdens de herfst wanneer het Pieniny Nationaal Park zijn meest kleurrijke kanten laat zien. Let op, deze activiteit is alleen beschikbaar tot 31 oktober.

Dunajec River Rafting

Bezoek aan de Thermale Baden

De herfst is de ideale tijd om een thermaal bad te bezoeken. De warme baden voelen extra gastvrij aan als het buiten koud is. Een avondbezoek aan de Chochołowskie Termy wordt ten zeerste aanbevolen.

A Visit to Thermal Baths

Bezoek Auschwitz-Birkenau

De herfstige sfeer voegt een extra dimensie toe aan deze toch al zware plek. Auschwitz-Birkenau is een plek die iedereen minstens een keer in zijn leven zou moeten bezoeken, en de herfst biedt ruimte voor reflectie en bezinning.

Auschwitz-Birkenau

Bezoek aan Musea

De herfst is een uitstekende tijd om musea en galeries te bezoeken. Krakau heeft veel te bieden, zoals het Nationaal Museum en de fabriek van Schindler.

czrtoryski proincess museum

Internationale Boekenbeurs

Van 26 tot 29 oktober vindt een van de grootste literaire evenementen van Polen plaats. Het is een kans voor boekenliefhebbers om zich onder te dompelen in alles van klassiekers tot nieuwe releases.

Proef Regionaal Eten

De herfst is het seizoen waarin gerechten op basis van pompoen, paddenstoelen en andere seizoensgebonden ingrediënten in de schijnwerpers staan. Bezoek lokale restaurants om de smaken van Klein-Polen te ontdekken.

Sampling Regional Cuisine
At this time of year, dishes featuring pumpkin, mushrooms, and other seasonal ingredients reign supreme. Visit local restaurants and discover the flavors of Malopolska in full bloom.

Mis deze gouden periode in Krakau niet; geniet van de pittoreske schoonheid, rijke cultuur en heerlijke eten. De herfst in Krakau is niet zomaar een seizoen, het is een ervaring om te koesteren.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...