Hoe bezoek je Auschwitz vanuit Krakau?

7 maart 2022

Hoe bezoek je Auschwitz vanuit Krakau?
7 maart 2022

Bezoekers aan Krakau zullen zeker te maken krijgen met het concept van een concentratiekamp in Auschwitz. Dit is de naam van het Duitse nazi-vernietigingskamp. Waar bevindt Auschwitz zich? Het kamp was gelegen in de nabijheid van Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder andere attracties in dit gebied is het zeker de moeite waard om te zien. Een bezoek aan deze unieke plek zal geen gewone reis zijn en het zal zeker een stempel op je hart achterlaten. Waarom is een bezoek aan Auschwitz zo bijzonder?

Wat is Auschwitz

Het Auschwitz-vernietigingskamp is een schokkende getuigenis van de geschiedenis en een UNESCO-werelderfgoed. Het Staatsmuseum en Herdenkingssite gelegen hier is vol met tastbaar bewijs van de wrede omstandigheden, gebeurtenissen en regels die hier heersten, zoals gaskamers, martelwerktuigen, barakken, prikkeldraadomheiningen, foto's, documenten, kleding en persoonlijke bezittingen van de gevangenen. Het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum is gewijd aan meer dan een miljoen slachtoffers. Het is een van de meest relevante plaatsen van deze soort in Polen. Het trekt elk jaar steeds meer toeristen aan, niet alleen uit het land, maar van over de hele wereld. Hoeveel mensen bezoeken Auschwitz? In 2019 wilden zoveel als 2 miljoen 320 duizend bezoekers met hun eigen ogen zien wat er meer dan 80 jaar geleden gebeurde in deze kleine stad in de buurt van Krakau.

Wat zul je zien tijdens de tour van het concentratiekamp Auschwitz?

Polen, Joden, Roma en vertegenwoordigers van andere naties ondervonden hier honger, werden onderworpen aan medische experimenten, executies, gedwongen om te werken voorbij hun kracht of opgesloten in gaskamers. Maak je klaar om oog in oog te staan met de levendige herinnering van deze overtredende genocide. Wat moet je weten om van je Auschwitz-tour een onvergetelijk evenement te maken en het met al zijn diepte, betekenis en respect te ervaren?

Wachttoren in Birkenau

Auschwitz-tour vanuit Krakau

Het Auschwitz-kamp ligt op ongeveer 70 km van Krakau. Je hebt ongeveer anderhalf uur nodig om er te komen. Er zijn veel mogelijkheden om de bestemming te bereiken, incl. auto, bus, minibus of trein. Als je comfort op prijs stelt, maak dan gebruik van de georganiseerde Krakau-Auschwitz tour. De keuze is enorm. Je wordt veilig en in comfortabele omstandigheden naar je bestemming gebracht, zonder verkeersopstoppingen, drukke bussen, wachtrijen bij de kassa's en veel organisatorische formaliteiten, zoals de noodzaak om persoonlijke kaartjes ruim van tevoren te boeken.

Prikkeldraad bij Auschwitz

De beste manier om Auschwitz te bezoeken

Hoe krijg je de hoogste ervaring zonder stress, haast en oppervlakkigheid? Auschwitz is een unieke plek op de kaart van Polen, dus het is de moeite waard om er de juiste aandacht en tijd aan te besteden. Op deze reis naar het bewogen verleden is het het beste om begeleid te worden door een echte professional - een gelicentieerde gids. Door te kiezen voor een georganiseerde Krakau-Auschwitz-tour, kun je je richten op wat belangrijk en interessant is zonder je druk te maken over organisatorische kwesties. Een alternatief is individuele toegang, maar deze is beperkt (januari, november vanaf 13.00 uur, februari vanaf 14.00 uur, maart, oktober vanaf 15.00 uur, april, mei, juni, juli, augustus, september vanaf 16.00 uur, december vanaf 12.00 uur), omdat georganiseerde groepen als eerste worden toegelaten.

Birkenau Doodspoort

Wat zul je zien in Auschwitz?

Het Auschwitz-Birkenau Herdenkings- en Museum beslaat het gebied van twee overgebleven delen van het kamp: Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau. Om een volledig beeld te krijgen en het karakter van de plaats te begrijpen, is het nodig om beide te bezoeken, die ongeveer 2 km van elkaar verwijderd zijn. Na het passeren van de poort met de spottende inscriptie "Arbeit macht frei", kun je tentoonstellingen zien die aan de slachtoffers zijn gewijd, een documentaire van 15 minuten, de Doodsmuur waar gevangenen werden neergeschoten, de ruïnes van gaskamers, crematoria, spoorwegrails en perrons waar SS-mannen gevangenen selecteerden. Een bezoek aan Auschwitz-Birkenau duurt ongeveer 3,5 uur.

Auschwitz "Arbeit macht frei" Poort

Regels voor het bezoeken van Auschwitz

De plaats van zoveel gruwelijkheden en onvoorstelbaar lijden vereist de toepassing van bepaalde normen en regels. Kleding en gedrag moeten eer betonen aan de slachtoffers. Vergeet niet om je identiteitsbewijs en wat snacks mee te nemen. Schreeuwen, rennen of luid lachen is niet toegestaan. De geschiedenis die we ons moeten herinneren, moet ons diep raken en onze gedachten en acties lang nadat de poort met de inscriptie "Arbeit macht frei" over de horizon is verdwenen beïnvloeden. Een ervaren en opgeleide gids, die al je vragen zal beantwoorden en twijfels zal wegnemen, zal je helpen begrijpen dat moment.

Auschwitz-Birkenau - de wagon waarin mensen werden vervoerd

Voordelen van een georganiseerde Auschwitz-tour

Veel mensen verwelkomen hartelijk onze tours van Krakau naar Auschwitz. We worden gewaardeerd vanwege de professionele aanpak, lage prizen, uitstekende organisatie, uitgebreide kennis van de gidsen en een interessante manier van presenteren. Alle meningen over onze Auschwitz-tours vanuit Krakau delen oprechte bewondering vermengd met diepe emotie en opwinding. We kunnen zien dat een bezoek aan Auschwitz mensen echt verandert. Het is een eer voor ons om onze klanten te mogen begeleiden tijdens deze speciale momenten.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring en niet bang bent om de harde waarheid onder ogen te zien, nodigen we je uit voor een georganiseerde tour van Krakau naar Auschwitz. We zullen je professioneel begeleiden tijdens deze gedenkwaardige reis.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...