Halloween in Krakau: Duistere Attracties en Magische Plekken

17 oktober 2023

Ontdek huiveringwekkende attracties in Krakau voor Halloween. Van spooktochten tot themapubs, beleef de magie. Trefwoorden: Halloween Krakau, duistere attracties.
Halloween in Krakau: Duistere Attracties en Magische Plekken
17 oktober 2023

Halloween in Krakau: Duistere Attracties en Magische Plekken

Halloween in Polen mag dan niet zo diep geworteld zijn in de cultuur als in Angelsaksische landen, maar de viering van deze feestdag wint elk jaar aan populariteit. Steeds vaker kun je in grotere steden kinderen vinden die van deur tot deur gaan op zoek naar zoete traktaties op deze dag. Hoewel traditioneel in Polen het christelijke feest van de doden overheerst, wordt Halloween voor het jongere deel van de samenleving, vooral onder studenten en jongvolwassenen, een kans voor onvergetelijk plezier. Maar voor hen draait het niet om snoep verzamelen.

Als je van plan bent deze tijd in Krakau door te brengen, biedt de stad veel duistere attracties en magische plekken om te bezoeken. Hieronder staan enkele ervan:

Verken Huiveringwekkende Geheimen van de Oude Stad Krakau met een Gids

krakow at night scary

Creepy Krakau Tour: Ontdek de donkere hoeken van de Oude Stad van Krakau tijdens een 2 uur durende begeleide wandeling. Onderdompelen in legendes verweven met angstaanjagende verhalen uit de geschiedenis van de stad. Verhalen over middeleeuwse martelingen en seriemoordenaars zullen in je geheugen blijven hangen. Na zo'n wandeling zal je perspectief op Krakau zeker veranderen.

Voel de Spanning van Achtbanen

energylania haloween

Halloween in Energylandia (12-29 oktober 2023): Het hele park transformeert in een magisch Halloween-koninkrijk. Gezinnen kunnen kleurrijke decoraties bewonderen, deelnemen aan thematische shows en genieten van speciaal voorbereide attracties. Voor de dappersten is er een ANGSTZONE met spookhuizen. Op 21 oktober vindt een speciale Halloween Night plaats, waarbij het park wordt overspoeld door angstaanjagend gestileerde animators. Zelfs zonder de Halloween-sfeer zullen ritten in achtbanen, waarvan sommige Europese en wereldrecords breken op het gebied van grootte en snelheid, opwinding bieden en je hart sneller doen kloppen.

Durf je een Echt Huis van Horror binnen te gaan?

Lost Souls Alley ghost scary

Lost Souls Alley:: Gelegen aan Floriańska Street 6, biedt dit huis van verschrikkingen, beschouwd als het engste in Krakau, verschillende moeilijkheidsgraden. De roze versie is beschikbaar voor mensen van 13 jaar en ouder, waar acteurs deelnemers niet aanraken. Aan de andere kant, op het rode niveau, bedoeld voor mensen ouder dan 18, kunnen deelnemers intens contact met acteurs verwachten, ongemak, tijdelijke pijn en de mogelijkheid om van de groep gescheiden te worden. Deelnemers op het rode niveau zullen ongetwijfeld fysieke sporen dragen zoals schaafwonden, blauwe plekken en krassen. Op de officiële website staat dat minder dan 1% van de groepen voor de rode versie kiest, en in de afgelopen twee jaar heeft 100% van de groepen opgegeven tijdens de doorgang, voornamelijk vanwege intense pijnlijke stimuli. Durf je dit letterlijk op je eigen huid te ervaren?

Test je vaardigheden in Escape Rooms

ecape room

Escape Rooms in Krakau: Als dit huis van verschrikkingen te extreem lijkt, biedt Krakau veel andere sfeervolle escape rooms. Om de beste te vinden, bezoek je lock.me, waar kamers worden gepresenteerd op basis van ranglijsten afgestemd op individuele voorkeuren.

Bezoek Thematische Pubs

harry potter krakow

Dziórawy Kocioł (The Leaky Cauldron), Ministerstwo Tajemnic (Ministerie van Mysteriën): Voor fans van Harry Potter zijn deze twee plaatsen absoluut een must-visit. Je kunt je voelen alsof je in Hogwarts bent, terwijl je geniet van de smaken van beroemde drankjes zoals Butterbeer en de magie van de omgeving ervaart.

Tawerna Wilczy Dół (Wolf's Lair): Voor fans van The Witcher is deze plek een must-see. De decoraties, het menu en de service zijn gestileerd naar de thema's die bekend zijn uit de saga van Andrzej Sapkowski. Tijdens Halloween voegen speciale decoraties een uniek karakter toe aan deze taverne.

Nachtelijk Feestgedruis

party krakow halloween

Themafeesten in clubs: Krakau staat bekend om zijn nachtleven, en Halloween is een perfecte gelegenheid om het te ervaren. Clubs zoals Prozak 2.0 en Shakers organiseren themafeesten waar deelnemers zich verkleden als personages uit horrorverhalen, legendes of sprookjes. Om het meest opwindende feest voor jezelf te vinden, is het de moeite waard om evenementen op Facebook in de gaten te houden.

Een Moment van Bezinning

rakowicki cementery graveyard

Een wandeling door de Rakowicki-begraafplaats: Deze historische begraafplaats is niet alleen de laatste rustplaats van veel prominente figuren uit de Poolse geschiedenis, maar ook een plek met een buitengewone sfeer. Mausolea, graven en oude bomen creëren een sfeer van mysterie. Het is ook de moeite waard om het graf van de familie Potocki en het graf van Juliusz Słowacki te bezoeken. Een interessante ervaring is ook een bezoek aan de begraafplaats na het christelijke feest van de doden, wanneer het verlicht is met honderden kleurrijke kaarsen.

Ontdek Herfstschatten

pumpkins

Pompoenboerderijen in de buurt van Krakau: Als je in de stemming bent voor een echte herfstervaring, bezoek dan Jedynie of Farma Dyniowa Szyce. Hier kun je de perfecte pompoen kiezen om een Halloween-gezicht uit te snijden.

Hoewel de Halloween-traditie in Polen niet de meest populaire is, zul je zeker veel attracties vinden om je tijd op interessante wijze door te brengen. Krakau is tenslotte een stad vol mysteries, legendes en magie, die je op elke hoek kunt ervaren. Als je meer wilt weten over de ongelooflijke verhalen, bekijk dan ook onze blogberichten, waar je artikelen vindt over de legendes en mysteries van Krakau.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...