Flipperen, obwarzanki en wodka ... Top 9 ongewone musea in Krakau

6 februari 2023

Krakause musea bevatten niet alleen oude exposities! Ontdek ongebruikelijke plaatsen zoals het Pinball Museum en andere verrassingen.
Flipperen, obwarzanki en wodka ... Top 9 ongewone musea in Krakau
6 februari 2023

Flipperen, obwarzanki en wodka ... Top 9 ongewone musea in Krakau

Krakow Pinball Museum

krakow pinball museum flipper

Bezoek het museum en zie niet alleen, maar probeer ook de tentoonstellingen uit, waaronder een geweldige collectie flipperkasten en videogames. Reis terug in de tijd naar vorige decennia en speel iconische spellen. Bovendien heeft het museum een bar waar je frisdranken en bier kunt kopen. Het Pinball Museum in Krakau is een geweldige manier om een middag door te brengen met vrienden.

Jagiellonian University: Museum van de Afdeling Anatomie

human anatomy krakow museum

Dit voorstel is zeker ongebruikelijk en zeker niet voor iedereen. De tentoonstellingen in het Museum van de Afdeling Anatomie van het Jagiellonian University Medical College zijn menselijke lichamen die voor wetenschappelijke doeleinden zijn voorbereid (sommige visueel schokkend). De meest geschikte ontvangers van de tentoonstelling zijn studenten van medische en gerelateerde faculteiten. Omdat de rondleiding anatomische kennis en emotionele volwassenheid vereist om de tentoonstelling goed te begrijpen, is deze beschikbaar vanaf 16 jaar op afspraak.

Obwarzanek Museum

krakow obwarzanek

Terwijl het vorige voorstel eerder de eetlust wegneemt, zal het bagelmuseum de smaakpapillen van alle glutenvrije fans stimuleren. In het levende obwarzanek museum leer je niet alleen alles over het meest beroemde bakken in Krakau, maar leer je ook hoe je het zelf kunt maken tijdens workshops!

Wodka Factory Museum

krakow vodka mueum

Er was tijd voor een hapje, er is tijd voor een drankje - het Krakau Vodka Museum nodigt je uit om meer te leren over de geschiedenis van het brouwen en drinken van een drankje dat al eeuwenlang geworteld is in de Poolse cultuur. Het museum is gevestigd in het historische gebouw van de voormalige Wodka-fabriek. Dankzij de authentieke tentoonstellingen en de hoge multimediale inhoud van het museum kun je kennis maken met het volledige proces van het maken van de "sterke drank".

Het aanbod omvat ook een proefoptie.

Het museum is bedoeld voor volwassenen, jonge bezoekers kunnen het alleen onder toezicht van een volwassene bezoeken.

Museum van illusies

optical illusion illusion museum krakow

Het Museum van Illusies is een plek waar natuurkunde, optica en kunst elkaar ontmoeten en de hersenen op volle snelheid werken. Fans van optische illusies, raadsels en puzzels zullen het perfect vinden.

WOMAI Krakau Center voor wetenschap en zintuigen

WOMAI is een unieke plek die tentoonstellingen uit twee werelden presenteert. Licht en duisternis

Naar het licht is een wetenschappelijke tentoonstelling over kwesties met betrekking

tot licht en meer. Op de route komen deelnemers veel interessante experimenten tegen die zowel jongere als oudere gebruikers zullen verrassen.

In de duisternis is een bewegende ervaring. Bezoekers gaan op een schijnbaar alledaagse reis - na een simulatie van een gewone dag, met als belangrijk verschil dat ze rondlopen in de tentoonstelling in complete duisternis, en hun gids is een blinde persoon. De gids introduceert bezoekers in de wereld van de zintuigen en legt uit hoe de wereld eruitziet voor blinden.

Stanisław Lem Tuin van Ervaringen

krakow garden of lights kakow lem experience garden

Een paradijs voor kleine en grote wetenschappers, er zijn installaties met veel interessante wetenschappelijke experimenten in het park. Je kunt leren terwijl je plezier hebt, en het is buiten! In de winter verandert het park in een magisch, sprookjesachtig land van lichten.

Krakow Aviation Museum

krakow aviation museum

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de luchtvaart en vliegtuigen, dan is het luchtvaartmuseum in Krakau echt iets voor jou! Het enorme gebied van de voormalige luchthaven is gevuld met verschillende tentoonstellingen op het gebied van luchtvaartontwikkeling - je ziet alles van kleine vliegtuigen tot bommenwerpers. Je kunt ook je vaardigheden testen in een gevechtssimulator.

Video Games Museum - Krakow Arcade Museum

krakow arcde musuem

We begonnen met nostalgie en we eindigen deze ranglijst met nostalgie. Video Games Museum - Krakow Arcade Museum werkt volgens een vergelijkbaar principe als het Pinball Museum, maar richt zich voornamelijk op klassieke arcadespellen. Het is een echte tijdmachine naar de jaren 80 en 90!

Bezoek het en probeer je hand uit in cultgames zoals Pac Man, Donkey Kong of verover de dansvloer op de Dancing Stage-console. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar aan de bar.

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...