5 TOP uitkijkpunten voor een uitzicht op Krakau

30 april 2021

5 TOP uitkijkpunten voor een uitzicht op Krakau
30 april 2021

Wil je Krakau vanuit een ander perspectief bekijken, niet alleen vanaf straatniveau of in een museum? Gelukkig zijn er een paar plaatsen waar je dat kunt doen en een vogelperspectief van de stad kunt krijgen, vanaf een toren of een heuvel, waardoor je de uniekheid en schoonheid nog meer kunt waarderen.

Mariakerk - Trompettisttoren

De hogere van de twee torens van de Mariakerk, ook wel de Trompettisttoren genoemd, is het perfecte uitkijkpunt voor een uitzicht op de stad en een enorme toeristische attractie op zich. Met een hoogte van 82 m werd de toren gebouwd op een vierkant grondplan en vervolgens bekroond met een gotische koepel in de 15e eeuw.

Het uitkijkplatform, dat zich op 56 m hoogte bevindt, is ook de plaats waar elk uur de trompetsignalen van de Mariakerk (bekend als het hejnał) naar het noorden, zuiden, oosten en westen worden gespeeld. Het platform is bereikbaar via de bijlage aan de noordelijke muur van de toren en biedt een prachtig uitzicht op de stad, met een panorama gedomineerd door de oude stad en het grote plein in het bijzonder. Het uitzicht vanuit het zuiden en zuidwesten wordt deels belemmerd door de tweede toren, de kortere klokkentoren.

Uitzicht vanaf de Trompettisttoren van de Mariakerk op de Grote Markt in Krakau

Kościuszkoheuvel

Kościuszkoheuvel, gelegen op de top van de Zalige Bronisławaheuvel, is een van de verschillende heuvels verspreid over Krakau. Ze hebben allemaal hun eigen uitstekende bezienswaardigheidswaarde, maar Kościuszkoheuvel is bijzonder speciaal vanwege zijn locatie en belangrijke historische redenen. In 1817 stierf de Poolse nationale held Tadeusz Kościuszko en hij werd al snel een cultfiguur. Daarom werd besloten om ter ere van hem een ​​heuvel in zijn naam te bouwen. Gebouwd tussen 1820 en 1823, staat het momenteel 35 m hoog en heeft het een totaal volume van ongeveer 167.000 m3. Het uitkijkplatform bevindt zich op 330 m boven zeeniveau en 131 m boven de rivier de Wisła. Er zijn twee slingerende paden die naar de top van de heuvel leiden, en als je daar aankomt, kun je genieten van een panorama dat zo uitgestrekt is dat je zelfs de Tatra-bergen kunt zien, meer dan 100 km verderop.

Kościuszkoheuvel in Krakau vanuit vogelperspectief

Krakusheuvel

Krakusheuvel, een andere van de beroemde Krakau-heuvels, bevindt zich op de Lasotaheuvel. Het is een van de oudste heuvels in de stad en heeft een geschiedenis die net zo interessant is als het uitzicht dat het biedt. Onderzoek uitgevoerd op de heuvel in de jaren 30 hielp vast te stellen dat deze mogelijk dateert uit 500 voor Christus, waarbij ook artefacten werden ontdekt uit andere tijdperken (zoals een decoratieve Avarische gesp uit de 7e of 8e eeuw). De heuvel is 16 m hoog en heeft een basis van 57 m breed. Het biedt een prachtig uitzicht op het Wolski-bos, de oude stad en de wijken Kazimierz en Nowa Huta.

Uitzicht vanaf de Krakusheuvel bij zonsondergang

Ballon met uitkijkplatform

In de buurt van de Wawelheuvel bevindt zich een ballon met een uitkijkplatform. Maak een ritje in de ballon, die tot een hoogte van 150 m boven de grond gaat, om te genieten van een 360° panorama van de stad. Het uitzicht dat het biedt is ongelooflijk - het bestrijkt praktisch heel Krakau en ook, vanaf de zuidelijke kant, de Beskiden en Tatra-bergen.

Een zicht op de ballon vanaf de andere kant van de Wisła-rivier

Toren bij het Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki

Het Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid bevindt zich in het zuidelijke deel van Krakau, in het oude dorp Łagiewniki. Naast het oudere deel van het complex, dat dateert uit de 19e eeuw en de kapel van Sint-Jozef en het wonderbaarlijke beeld van de Barmhartige Jezus bevat, is er ook de beroemde basiliek die van 1997 tot 2002 werd gebouwd. Het meest kenmerkende kenmerk is de 77 m hoge toren met zijn glazen observatiedek. Er zijn 315 trappen die naar de top van de toren leiden, evenals twee snelle liften, maar de beklimming is zeker de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht dat je kunt genieten als je eenmaal boven bent - inclusief het Wolski-bos, de oude stad en de wijken Kazimierz en Nowa Huta, terwijl er naar het zuiden de Beskiden en Tatra-bergen zijn.

Toren bij het Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...