Wat te doen in Krakau op Valentijnsdag?

10 februari 2022

Wat te doen in Krakau op Valentijnsdag?
10 februari 2022

Hier is een lijst met de meest romantische plekken in Krakau. Perfect voor een date!

Ritje in het reuzenrad

Een romantische rit op een 50 meter hoog reuzenrad met een prachtig uitzicht op de Vistula rivier en Wawel is het perfecte element van een succesvolle date. De rit is vooral romantisch 's nachts, wanneer de stad is gehuld in sfeervolle verlichting en het reuzenrad zelf oplicht met kleurrijk licht. Cracow Eye bevindt zich naast de club en café Forum Przestrzenie, waar je ook kunt eten en drinken. Naast de klassieke rit is er ook een getinte VIP-gondel waar je tot een uur kunt doorbrengen.

Uitzicht vanuit het reuzenrad in Krakau 's nachts

Uitzicht vanuit de ballon

Er is ook een bezienswaardigheidsballon op dezelfde plek. Bedenk hoe romantisch het zal zijn om het panorama van Krakau vanaf een hoogte van honderdvijftig meter te bewonderen! Jij en je partner zullen zo'n zicht nooit vergeten.

De ballon op het forum met toeristen stijgt tot 150 meter, maar de werkelijke reikwijdte is meer dan 200 meter.

Botanische Tuin van de Jagiellonische Universiteit

Botanische Tuin in de winter? Niets bloeit dan. Niets kan meer verkeerd zijn! In de tuin zijn er kassen, waardoor je van het winterse Krakau direct naar de tropen gaat.

Een van de kassen in de Botanische Tuin

Krakau restaurants perfect voor een date

Er zijn veel geweldige restaurants in Krakau met een uniek interieur, sfeer en uitzicht. Voor degenen die verliefd zijn, raden we koffie (of een drankje) en dessert aan in het Szał café, dat zijn "tuin" heeft op het balkon van de lakenhal, met een perfect uitzicht op de markt en de St. Mary's Kerk. Of een voortreffelijk diner op het dak van het Rubinstein hotel met adembenemend uitzicht op de stad. Voor liefhebbers van zoetigheden raden we hete chocolademelk of een ander lekker dessert aan in de Wedel Chocolate Lounge, gelegen in het veertiende-eeuwse herenhuis op het centrale plein. Dit zijn slechts een paar ideeën, maar Krakau zit vol met restaurants, met elke keuken, stijl, prijsniveau, dus elk stel zal iets goeds voor zichzelf vinden.

Er is een café Szał op het balkon van de lakenhal. Er is ook een beroemd schilderij met dezelfde naam in een kunstgalerie in hetzelfde gebouw.

Vader Bernatek voetgangersbrug

Een romantische wandeling door Kazimierz is een geweldig idee voor een Valentijnsdag-activiteit en het is nog beter om deze te eindigen in Podgórze, door de voetgangersbrug van Vader Bernatek over te steken, die een romantische sfeer krijgt in het licht van de ondergaande zon. Na het donker ziet het er ook prachtig uit wanneer het verlicht is met gekleurd licht.

Vader Bernatek voetgangersbrug 's nachts

Wieliczka Zoutmijn

Een uitstapje naar de Zoutmijn kan een geweldig idee zijn voor een Valentijnsdag-activiteit, de ondergrondse kamers en gangen zijn prachtig en samen deze verbazingwekkende zoutstad bewonderen zal zeker jullie date nog leuker maken.

Ondergrondse Wieliczka Zoutmijn (13e eeuw), een van 's werelds oudste zoutmijnen, nabij Krakau, Polen.

Wawel en de Vistula Boulevards

Eerst een bezoek aan een van de meest romantische monumenten van Krakau, want hoeveel geweldige liefdesverhalen hebben er zich niet afgespeeld aan het koninklijk hof in de loop der eeuwen. Daarna een wandeling langs de Vistula rivier in het gezelschap van zwanen. De reis kan worden afgesloten in een van de waterrestaurants op de boten die aan de oever zijn aangemeerd.

De Vistula rivier en het Wawel Kasteel

Tuin van lichten

Tot eind februari kun je een verlichtingstentoonstelling bewonderen in het Stanisław Lem Impression Park. Dit 6 hectare grote gebied verandert 's nachts in een magisch land. Het thema van dit jaar is Sneeuwwitje. Een sprookje waarin liefde sterker is dan de dood.

In 2020, the main theme in the Garden of Lights was Alice in Wonderland

IJsbaan in het Jordan Park

De ijsbaan in het Jordan Park is ook geopend tot eind februari. Wat maakt deze anders dan andere ijsbanen? Sommige lanen zijn veranderd in glijbanen. Stel je voor: jij en je date glijden hand in hand tussen de bomen in het zachte licht van een lichtslinger. Klinkt romantisch!

Jordan Park is de grootste openlucht ijsbaan van Polen.
Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...