Wawel-kasteel

Overzicht

Het Wawel-kasteel is iets dat je niet mag missen tijdens een bezoek aan Krakau.

Het Wawel-kasteel is iets dat je niet mag missen tijdens een bezoek aan Krakau. Ondanks dat het kasteel een van de populairste toeristische attracties in de stad is, is het Krakau-kasteel, charmant gelegen in de bocht van de rivier de Wisła, een geweldig monument, een van de juweeltjes van de stad en een van de hoogtepunten.

Wawel is een pittoreske heuvel in het centrum van Krakau. Eeuwenlang was Krakau's Wawel, een complex van historische monumenten, de zetel van Poolse heersers en hun necropolis. Men zou kunnen zeggen dat de heuvel zelfs het centrum van seculiere en kerkelijke macht werd. Het complex bestaat uit veel gebouwen en versterkingen, waarvan de bekendste het Wawel-kasteel en de Wawel-kathedraal zijn. Sommige stenen gebouwen dateren uit het jaar 970 en er zijn houten delen die dateren uit ongeveer de 9e eeuw.

Het Krakau-kasteel is werkelijk indrukwekkend, zowel van buiten als van binnen. Het is een prachtig bewaard gebleven complex dat op een hoogte van 228 meter boven zeeniveau is gebouwd. In 1978 werd Wawel opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO als het grootste juweel van Klein-Polen.

Als het gaat om het Wawel Royal Castle, is er veel meer dan wat het oog ziet. Dit unieke monument bepaalt de identiteit van de Polen. Het wordt beschouwd als het nationale en culturele symbool van Polen. Het is vermeldenswaard dat het Wawel-kasteel bezoekers meer dan 70 tentoonstellingszalen biedt. De meeste van hen zijn versierd in barokstijl (sommige zijn classicistisch, er zijn er ook uit de interbellumperiode). Onder andere omvat de Wawel-collectie beroemde wandtapijten van Zygmunt Augustus, talloze stukken traditioneel meubilair, klokken uit de 16e eeuw en prachtige Italiaanse renaissance-schilderijen uit de Lanckoroński-collectie. Elke tentoonstelling kan afzonderlijk worden bezocht, dus je kunt er zeker van zijn dat je iets kiest dat je het meest interesseert.

Contact

Wawel-kasteel
Wawel 5
31-001 Kraków
+48 12 422 51 55
www.wawel.krakow.pl

Locatie

FAQ

Wawel Castle is een historisch kasteelcomplex gelegen in Krakau, Polen, dat eeuwenlang diende als residentie van Poolse royalty.

Wawel Castle bevindt zich in het hart van Krakau, Polen, op Wawel Hill met uitzicht op de rivier de Wisła.

Wawel Castle werd voor het eerst gebouwd in de 11e eeuw en heeft door de eeuwen heen talloze renovaties en toevoegingen ondergaan. Het diende als de residentie van Poolse koningen en koninginnen en was de locatie van belangrijke politieke gebeurtenissen in de Poolse geschiedenis.

De oorspronkelijke structuur van Wawel Castle werd gebouwd door koning Boleslaus I de Dappere, maar latere toevoegingen en renovaties werden uitgevoerd door vele verschillende architecten en bouwers door de eeuwen heen.

Het kasteelcomplex omvat verschillende gebouwen en structuren, waaronder het Koninklijk Paleis, de Wawel-kathedraal en een aantal binnenplaatsen, tuinen en versterkingen.

De toegangsprijs van Wawel Castle varieert afhankelijk van het type ticket dat je koopt en de gebieden van het kasteel die je wilt bezoeken. Controleer de officiële website voor de meest recente informatie over ticketprijzen.

Het kasteel is meestal geopend voor bezoekers van 9.30 uur tot 17.00 uur, elke dag, maar controleer de officiële website voor eventuele wijzigingen in deze openingstijden.

Wawel Castle bevindt zich in het hart van Krakau en is daarom gemakkelijk bereikbaar te voet, per fiets, openbaar vervoer of taxi.

Wawel Castle wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele monumenten in Polen en is een symbool van de lange en roemrijke geschiedenis van het land.

Wawel Castle organiseert het hele jaar door een breed scala aan culturele evenementen, waaronder concerten, kunsttentoonstellingen en historische re-enactments. Controleer de officiële website voor de meest recente informatie over komende evenementen.

 

 

Anmeldelser om

4.8 (10 reviews)

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...