Ontdek de Geheimen van het Wawel-kasteel: Een Reis onder de Grond

11 december 2023

Verken het Wawel-kasteel in 'Wawel Underground. Lapidarium'. Geschiedenis en architectuur op de Wawel-heuvel
Ontdek de Geheimen van het Wawel-kasteel: Een Reis onder de Grond

Ontdek de Geheimen van het Wawel-kasteel: Een Reis onder de Grond

"Wawel Underground. Lapidarium" - Een Spectaculaire Tentoonstelling in de Ondergrondse Wereld van het Kasteel

Binnenkort, aan het begin van volgend jaar, zal het Koninklijk Kasteel op de Wawel een nieuwe permanente tentoonstelling openen met de titel "Wawel Underground. Lapidarium". Door bezoekers een reis te bieden door de ondergrondse wereld van de renaissance, onthult de tentoonstelling architectonische schatten en kunstwerken die eerder onbekend waren.

Vervolg van de Verhalen van Wawel

"Wawel Underground. Lapidarium" is de directe voortzetting en aanvulling op de eerdere tentoonstellingen "Wawel Lost" en "Wawel Recovered". De reis begint in de gewelfde binnenplaats en eindigt in de Koninklijke Tuinen.

De Geheimen van het Architectonische Ondergrondse Reservaat van Wawel

De ondergrondse wereld van Wawel is een ware tijdcapsule die de geschiedenis van het kasteel laat zien vanaf het begin van de 16e eeuw. Een wandeling door de kanonvormige bakstenen gewelven is als een reis terug in de tijd en biedt inzicht in oude bouwtechnieken.

Ontdekkingen van het Gotische Kasteel

Op de nieuwe route zullen bezoekers ook sporen vinden van het gotische verleden van het kasteel, waaronder de resten van de Jordanka-toren en de put van het koninklijk paleis, die hen terugvoeren naar de mysterieuze middeleeuwen.

Plan voor de Ontwikkeling van Wawel-bezoeken tot 2025

Het Koninklijk Kasteel op de Wawel heeft ambitieuze plannen om de bezoekersroutes uit te breiden tot 2025. De nieuwe routes zullen bezoekers in staat stellen om meer verborgen plekken te ontdekken en het aanbod te verrijken met archeologische en geologische paden.

Toegankelijkheid voor Iedereen

De nieuwe route is ontworpen met het oog op toegankelijkheid voor mensen met een handicap en zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van deze unieke tijdsreis.

Legendes en Verhalen over Wawel

De geplande uitbreiding van de route zal legendes bevatten over de geologie van de Wawel-heuvel en legendes, waaronder de beroemde legende van de Wawel-draak.

Samenvatting

"Wawel Underground. Lapidarium" is meer dan alleen een tentoonstelling, het is een diepe reis in de geschiedenis en cultuur van het Koninklijk Kasteel op de Wawel. Ontdek deze buitengewone plek, gevuld met geheimen en verhalen die wachten om te worden onthuld.

Bron:Koninklijk Kasteel op Wawel

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...