Poolse Karpaten

Overzicht

Deze prachtige bergen, gelegen in centraal Europa tussen de Alpen in het westen en de Kaukasus in het oosten, vormen de hoogste bergketen tussen deze twee genoemde bergketens.

De provincie Małopolskie in Polen is een plek die verbaast met zijn prachtige Karpaten. Deze majestueuze bergen bevinden zich in centraal Europa, tussen de Alpen in het westen en de Kaukasus in het oosten, en zijn de hoogste bergketen tussen deze twee bergketens. Op slechts een paar kilometer van Krakau kun je jezelf op hun heuvels bevinden en genieten van prachtige uitzichten.

Beskidy is een beboste bergketen in Małopolska, die de Makowski, Wyspowy, Sądecki, Żywiecki en Gorce bergen omvat. De zachte hellingen en grasrijke ruggen zijn perfect om te wandelen, fietsen en soms zelfs paardrijden. De hoogste piek in dit deel van de Karpaten is Babia Góra, gelegen op de Pools-Slowaakse grens, die op een hoogte van 1725 meter boven zeeniveau ligt.

Pieniny is een bijzonder pittoresk toeristisch gebied, gedeeld met Slowakije. Drie Kroonbergen (982 meter boven zeeniveau) zijn een symbool van Pieniny en een ongeëvenaard uitzichtpunt. De zuidelijke hellingen worden omringd door de snelstromende Dunajec-rivier, en de schilderachtige kloof wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld.

De Tatra-bergen zijn de kroon op de Poolse Karpaten, en hun hoogste piek, Rysy (2499 meter boven zeeniveau), is ook de hoogste piek van Polen. Dit is een plek waar de rijkdom van natuurlijke landschappen, gevarieerde glaciale reliëfs en zeldzame soorten planten en dieren zorgen voor een buitengewone attractie.

Bergen zijn niet alleen prachtige uitzichten en onvergetelijke landschappen, maar ook cultureel erfgoed. In de Karpaten zijn er veel monumenten, vooral houten architectuur, waaronder kerken en orthodoxe kerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

In de winter kunt u profiteren van talloze skihellingen met goed onderhouden paden van verschillende moeilijkheidsgraden. Charmante restaurants wachten op toeristen in de Karpaten-valleien, en in kuuroorden zijn er bronnen van geneeskrachtig mineraal- en thermisch water. De thermale baden in Podhale bieden ontspanning en plezier onder pro-gezondheidsomstandigheden. De belangrijkste centra van zomer- en wintertoerisme zijn Zakopane, Rabka-Zdrój, Krynica-Zdrój, Szczawnica en Krościenko.

Contact

Tatrzański Park Narodowy
Kuźnice 1
34-500 Zakopane
18 20 23 200
www.tpn.pl

Locatie

FAQ

 

Er zijn drie Karpaten bergketens in Polen: de Tatra bergen, Pieniny en Bieszczady.

 

De Poolse Karpaten bieden vele toeristische attracties zoals bergbeklimmen, wandelen, skiën, raften, kajakken, ijsklimmen, het bezichtigen van historische bezienswaardigheden en vele andere activiteiten.

 

Het toeristenseizoen in de Poolse Karpaten is afhankelijk van de weersomstandigheden en varieert elk jaar. Normaal gesproken begint het seizoen in de lente en duurt tot de herfst, maar in de Tatra bergen kan men tot in het vroege voorjaar genieten van wintersporten.

De basis veiligheidsregels tijdens reizen naar de Poolse Karpaten zijn gepaste uitrusting en voorbereiding, voorzichtigheid en vaardigheden, het volgen van borden en de orders van reddingswerkers, en het volgen van ecologische principes.

Ja, er zijn veel accommodatie- en maaltijdopties in de Poolse Karpaten. In de Tatra bergen en Pieniny zijn er berghutten waar men kan overnachten en een warme maaltijd kan krijgen, terwijl er in de Bieszczady regio vele pensions, hotels en privékamers zijn om uit te kiezen.

 

Anmeldelser om

4.8 (10 reviews)

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...