De Lajkonik Processie in Krakau - Een kleurrijke traditie in de Oude Stad Dinsdag 13 juni 2023

13 juni 2023

Ervaar de eeuwenoude traditie van de Lajkonik Processie in de Oude Stad van Krakau. Een must-do tijdens een bezoek in juni!
De Lajkonik Processie in Krakau - Een kleurrijke traditie in de Oude Stad Dinsdag 13 juni 2023

De Lajkonik Processie in Krakau - Een kleurrijke traditie in de Oude Stad

Dinsdag 13 juni 2023

De Lajkonik Processie, een van de oudste en kleurrijkste tradities van Krakau, vindt plaats in de Oude Stad. Het is een buitengewoon evenement dat veel toeschouwers trekt en op de lijst staat van must-do activiteiten wanneer je Krakau bezoekt.

Een korte introductie

De Lajkonik Processie, een evenement in de oktaaf van Sacramentsdag, is een kleurrijke optocht die van Zwierzyniec naar de Grote Markt trekt op het ritme van traditionele Krakause melodieën. Deze traditie, bekend om Krakau te hebben beschermd tegen een Tataarse invasie, trekt toeristen en inwoners van de stad aan.

Behoud van de traditie

De wortels van deze traditie gaan terug tot de gemeenschappen van Zwierzyniec en Półwsie Zwierzynieckie nabij Krakau, evenals het klooster van de Norbertijnen. De Lajkonik Processie vindt bijna elk jaar plaats, zonder onderbreking, zelfs tijdens grote politieke, sociale en beschavingsveranderingen.

De nieuwe Lajkonik

In 2022 nam Zbigniew Glonek na 35 jaar afscheid van de rol van Lajkonik. De rol van Lajkonik wordt nu vervuld door Mariusz Glonek, die al vele jaren betrokken is bij dit ritueel.

De Lajkonik Processie en cultureel erfgoed

In 2014 werd de Lajkonik Processie opgenomen in de nationale lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Deze vermelding vormt de basis voor de plaatsing van deze Krakause traditie op de UNESCO Representatieve Lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Activiteiten voor de jongsten

De Lajkonik Processie van dit jaar wordt vergezeld door twee wedstrijden voor de jongsten, "De Mooiste Kinder-Lajkonik Processie" en "Mijn Lajkonik 2023", gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...