Middeleeuwen Kun Je Liefhebben: Een Spannend Evenement in het Krakau Museum Dit Weekend

7 juli 2023

Het Krakau Museum nodigt u uit voor een weekend vol middeleeuwse attracties!
Middeleeuwen Kun Je Liefhebben: Een Spannend Evenement in het Krakau Museum Dit Weekend

Middeleeuwen Kun Je Liefhebben: Een Spannend Evenement in het Krakau Museum Dit Weekend

Dit weekend nodigt het Krakau Museum geschiedenisliefhebbers uit voor een nieuwe bijeenkomst in de serie "Middeleeuwen kun je liefhebben!". Dit keer vindt het evenement plaats in Barbican, waar een vroege middeleeuwse periode wordt gepresenteerd onder de titel "Uit de oudste kronieken van Krakau".

Op deze dag krijgen inwoners en bezoekers van Krakau de kans om traditionele ambachten te leren zoals hoornbewerking, kaarsen maken (voor de eerste keer gepresenteerd), houtsnijwerk en kruidengeneeskunde. Deze activiteiten werden uitgevoerd door de bewoners van de dorpen van de bedienden, gelegen aan de voet van de Wawel-heuvel.

Het Krakau Museum heeft ook een breed scala aan attracties voorbereid voor de jongere bezoekers. Kinderen krijgen de kans om hun vaardigheden te testen in het naaien van poppen van vodden, deelnemen aan een scherm school, doorgaan een hindernisbaan. Er zullen ook shows zijn van gevechten en vroegmiddeleeuwse wapens, evenals een interactieve uitvoering voor de jongste, thematisch verbonden met de legendes van Krakau.

Het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Het gedetailleerde programma is beschikbaar op de Facebook-pagina van het Krakau Museum.

Onder de gasten op dit evenement zullen het team van Horodna Castle en de Broederschap van Ridders "Bagienny Sequence from Wieżyca" zijn, die verhalen zullen vertellen uit "de oudste kronieken van Krakau". Het programma van het evenement omvat interactieve presentaties van ambachten zoals kruidengeneeskunde, weven, houtsnijwerk, kaarsen maken en een presentatie van belegeringsmachines.

Daarnaast zal er een kans zijn om het ware verhaal van de Wawel-draak te leren kennen, evenals deel te nemen aan spelletjes en vaardigheidsspellen. Voor degenen die altijd al ridders hebben willen zijn, organiseert het Krakau Museum riddersgevechten en een cursus in het gebruik van belegeringsmachines.

Maar dat is niet alles! De volgende zondag, 9 juli, om 10:00 uur, nodigt R'lyeh Cafe, in samenwerking met het Krakau Museum, uit naar Celestat op Lubicz 16 voor een presentatie en leren van het Catan-spel.

Catan is een bordspel waarin we middeleeuwse kolonisten worden, met als doel nederzettingen te stichten, wegen te bouwen en zoveel mogelijk gebied te koloniseren met behulp van beschikbare middelen. Het spel is perfect om een avontuur te beginnen met bordspellen (Leeftijd 10+). Let op, er zijn beperkingen en registraties voor de zondagbijeenkomsten (20-30 personen).

Tickets voor het evenement zijn beschikbaar tegen verschillende prijzen, van 12 PLN voor een gereduceerd ticket tot 32 PLN voor een gezinsticket. Reserveringen kunnen worden gemaakt bij het Visitor Service Center op Market Square 35 of per e-mail naar [email protected].

Boek vandaag nog uw ticket en neem deel aan deze historische ervaring georganiseerd door het Krakau Museum. De middeleeuwen kunnen echt geliefd zijn!

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...