Ontdek de geschiedenis en tentoonstellingen in het Poolse Luchtvaartmuseum in Krakau

6 oktober 2021

Ontdek de geschiedenis en tentoonstellingen in het Poolse Luchtvaartmuseum in Krakau
6 oktober 2021

Het beroemde citaat uit de cult-Poolse komedie "Boys Doongens huilen niet" van Bohdan Łazuka, "En als ze naar het luchtvaartmuseum willen, dan breng je ze naar het luchtvaartmuseum", is bij bijna elke Pool bekend. Ook het Poolse Luchtvaartmuseum in Krakau verdient erkenning. Duik in de geschiedenis van deze unieke plek en leer over de tentoongestelde objecten die je kunt zien in het luchtvaartmuseum. Wij nodigen je uit om verder te lezen en later het museum zelf te bezoeken!

Geschiedenis

Het luchtvaartmuseum bevindt zich op het terrein van de luchthaven Czyżyny, die werd opgericht in 1912. Tijdens zijn bestaan was de luchthaven een belangrijke hub voor Europese luchtpost. Echter, door stedelijke ontwikkelingen in de omgeving, verloor de luchthaven na 1945 zijn belang. In 1963 werd de faciliteit overgedragen aan de stad en niet lang daarna werd het de thuisbasis van het museum, dat begon met het verzamelen van verschillende vliegtuigen.

Buitenexposities

Vliegtuigtentoonstellingen

De tentoonstellingen komen uit verschillende bronnen; het meest verrassende feit is dat 25 machines afkomstig zijn uit de collectie van Hermann Göring (een van de oprichters en belangrijkste figuren van het Derde Rijk van nazi-Duitsland), die na de oorlog in beslag werd genomen als verlaten eigendom. Onder de tentoongestelde objecten bevinden zich onder andere de Viggen, gedoneerd door het Zweedse Luchtmacht Commando, het P11.c-vliegtuig dat deelnam aan de septembercampagne van 1939, en de Amerikaanse Northrop F-5E Tiger II, die werd buitgemaakt tijdens de Vietnamoorlog. De verscheidenheid van meer dan 200 objecten maakt een bezoek aan het museum een ongelooflijk interessante en educatieve ervaring, zelfs voor degenen die niet bekend zijn met het onderwerp. Er worden vliegtuigen, zweefvliegtuigen, helikopters en luchtafweerraketsystemen tentoongesteld. De tentoonstelling beslaat verschillende hangars en een uitgebreide buitenexpositie, waarvan de omvang en parkachtige uiterlijk het museumbezoek ook tot een aangename wandeling maken.

Binnenexposities

Binnenexposities en bezoek

Openingstijden en prijzen zijn te vinden op de volgende website:

muzeumlotnictwa.pl

Op dinsdag is de toegang gratis.

Audiogidsen en rondleidingen

Het museum biedt audiogidsen aan in het Pools, Engels en Oekraïens voor bezoekers die op hun eigen tempo de tentoonstellingen willen verkennen. Daarnaast zijn er rondleidingen beschikbaar in het Pools, Engels en Duits voor degenen die een meer diepgaande en interactieve ervaring willen. Informeer bij het plannen van je bezoek naar deze diensten om het meeste uit je tijd in het museum te halen.

Met de beschikbare audiogidsen en rondleidingen is het verkennen van het Poolse Luchtvaartmuseum in Krakau nog nooit zo toegankelijk en boeiend geweest. Maak tijdens je bezoek zeker gebruik van deze middelen en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van de luchtvaart.

Hoe kom je er?

Neem een tram die stopt bij het station "muzeum lotnictwa".

Tijdens het wetenschappelijk onderzoek kun je geweldige stunts zien van de beste piloten.

Luchtacrobatiek en meer

  • KażElk jaar in juni organiseert het museum de Małopolska Aviation Picnic. Tijdens dit evenement kun je vele ongelooflijke luchtopnames zien in de Krakowse lucht, waar acrobatische meesters hun vaardigheden demonstreren en talloze historische vliegtuigen bewonderen die voor het evenement zijn gearriveerd.
  • Het picknick biedt ook tal van attracties op de grond. In 2018, ter gelegenheid van de luchtvaart picknick, speelden trams die bij het museum stopten het beroemde citaat uit "Boys Don't Cry" - "En als ze naar het Luchtvaartmuseum willen, dan breng je ze naar het luchtvaartmuseum, ..." (zonder het vulgaire einde, natuurlijk).
  • In de buurt van het museum, in het Poolse Aviators Park, staat een monument voor Poolse piloten die op alle fronten van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, gemaakt door Bronisław Chromy.

Ter afsluiting biedt het Poolse Luchtvaartmuseum in Krakau een unieke kans om de rijke geschiedenis van de luchtvaart te verkennen aan de hand van zijn diverse collectie vliegtuigen, zweefvliegtuigen, helikopters en luchtafweerraketsystemen. Dankzij de gemakkelijke toegang per tram, informatieve audiogidsen in meerdere talen en rondleidingen in het Pools, Engels en Duits kunnen bezoekers genieten van een uitgebreide en boeiende ervaring. Mis de jaarlijkse Małopolska Aviation Picnic niet, waar je ongelooflijke luchtacrobatiek kunt zien en zeldzame historische vliegtuigen kunt bewonderen. Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen Poolse Aviators Park om de herinnering aan de dappere Poolse piloten die in de Tweede Wereldoorlog vochten te eren. Een bezoek aan het Poolse Luchtvaartmuseum is niet alleen educatief, maar ook een aangename wandeling door een parkachtige omgeving, waardoor het een ideale bestemming is voor geschied

Wstecz

Commentaar toevoegen

Typ alsjeblieft je commentaar.
Voer alsjeblieft je naam in
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...