Zakrzówek Pools in Krakau: Een Mini-Kroatië in het Hart van de Stad

7 juni 2023

Ontdek Zakrzówek, een uniek buitengebied met drijvende zwembaden, fitnesspaden en gratis toegang, op slechts 3 km van het centrum van Krakau.
Zakrzówek Pools in Krakau: Een Mini-Kroatië in het Hart van de Stad

Zakrzówek Pools in Krakau: Een Mini-Kroatië in het Hart van de Stad

Opening van de Zakrzówek Pools: Een Nieuw Tijdperk voor Buitensporten

De Zakrzówek Pools in Krakau, vaak aangeduid als een mini-Kroatië, zijn officieel geopend op 22 juni. Voor de officiële opening konden bezoekers al genieten van de faciliteit, maar dit was op eigen risico, zoals aangegeven door borden rondom de zwembaden.

Van Steengroeve tot Stedelijke Oase: De Transformatie van Zakrzówek

Vier jaar geleden was Zakrzówek een wild en onbewaakt zwemgebied, ontstaan op postindustrieel terrein nadat een oude, vrij diepe steengroeve in 1990 onder water was gezet. Dit weelderige, groene gebied, gelegen op minder dan 3 km van het stadscentrum, is snel uitgegroeid tot een belangrijke attractie voor de inwoners van Krakau.

De Drijvende Zwembaden: Een Uniek Kenmerk van Zakrzówek

Het hoogtepunt van Zakrzówek zijn de vijf drijvende zwembaden van verschillende groottes en dieptes. Het ondiepste zwembad is 40 cm diep, terwijl het diepste zwembad meer dan 2 m diep is. De twee grootste zwembaden hebben elk een lengte van 70 m. Deze zwembadstructuren zijn bevestigd aan de wanden van de groeve en drijven op het water, ondersteund door luchtdrukkussens. Elk zwembad is omringd door houten platforms van 8 m breed om te zonnen. De rotsen van Zakrzówek lijken op het landschap van de Kroatische kust.

Meer dan Zwemmen: Zakrzówek als Een Volledig Sportcomplex

Naast de zwembaden beschikt het gebied ook over hardlooproutes, rolschaats- en fietspaden, en sportscholen. Het sportcomplex is ontworpen in overleg met wetenschappers van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Faciliteiten zoals kleedkamers, douches en een café zijn al beschikbaar, en er is ook een uitzichtterras opgenomen in het ontwerp. Er zijn plannen om een Watersportcentrum te bouwen dat gebruikt zal worden door professionele sporters.

Toegang en Tarieven: Een Gratis Ruimte voor de Gemeenschap

Volgens de aankondigingen van de Groene Stadsraad is toegang tot het zwemgebied volledig gratis. Er zijn geen plannen om kosten in rekening te brengen voor het gebruik van de zwembaden.

Openingstijden en Toegang tot Zakrzówek

Het gebied van Zakrzówek is continu geopend, inclusief de zwembaden. Echter, volgens de badvoorschriften is het gebruik van de faciliteit alleen toegestaan tijdens de aanwezigheid van badmeesters, tussen 10:00 en 18:00 uur. De zwembaden zijn 7 dagen per week beschikbaar.

Voor degenen die met de auto komen, zijn er parkeerplaatsen bij Zakrzówek op de straten Norymberska en Wyłom.

zakrzowek krakow
Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...