Sacrum Profanum 2023: Een Duik in het Multiversum van Muziek

18 september 2023

Ervaar het Multiversum op Sacrum Profanum 2023. Duik in een fusie van hedendaagse kunst, muziek en multidimensionale realiteiten in Krakau.
Sacrum Profanum 2023: Een Duik in het Multiversum van Muziek

Sacrum Profanum 2023: Een Duik in het Multiversum van Muziek

Conceptualisering van het Multiversum

Het Sacrum Profanum-festival keert dit jaar terug met een fascinerend thema: het Multiversum. Dit spannende evenement vindt plaats op 23 en 24 september 2023 in het Manggha Museum of Japanese Art and Technology in Krakau en belooft een samensmelting van oneindige mogelijkheden, hedendaagse kunst en muziek. Net zoals het Multiversum meerdere universums en dimensies herbergt, verkent het festival de diversiteit van hedendaagse muziek en haar vermogen om de complexiteiten van onze wereld te weerspiegelen en te begrijpen.

In de huidige wereldwijde atmosfeer, gekenmerkt door economische neergang, maatschappelijke onrust en afnemend publiek vertrouwen, worden kunstenaars vaak beschouwd als moderne superhelden. Het festival stelt prikkelende vragen over de vraag of kunstenaars troost, begeleiding en helderheid bieden om de complexiteiten van onze tijd te begrijpen.

Bovendien weerspiegelt het concept van het Multiversum onze realiteiten. We bestaan tegelijkertijd in fysieke en digitale werelden en balanceren tussen persoonlijke, familiale, publieke en professionele domeinen. Het programma van het festival verdiept zich in deze veelvoudige bestaansvormen, versterkt door onze digitale reflecties, en vormt de basis voor het festivalthema.

Een Divers Programma

Sacrum Profanum 2023 heeft als doel hedendaagse en alternatieve muziek te verbinden via een gevarieerde reeks concerten:

Jazzharmonie met Mary Halvorson en het Mivos Quartet

Geïnspireerd door hun uitgave uit 2022, "Belladonna", vinden Mary Halvorson en het Mivos Quartet hun stem in de wereld van de jazz en beloven ze een betoverend optreden.

Folkfusion met Mats Gustafsson en Ensemble E

Scandinavische en Poolse volksmuziek smelten samen met vrije improvisatie in een unieke fusie, waarbij de talenten van Mats Gustafsson en Ensemble E worden gecombineerd.

Verkenning van Countrymuziek met Niels Rønsholdt en het New Music Orchestra

Maak je klaar om de wereld van de countrymuziek te verkennen terwijl Niels Rønsholdt en het New Music Orchestra een meeslepende muzikale ervaring creëren.

Focus op Minimalisme

Dit jaar ligt de focus op composities van Aleksandra Słyż, uitgevoerd door Sinfonietta Cracovia, samen met werken van de gerenommeerde Litouwse componiste Justė Janulytė en de Poolse pionier Tomasz Sikorski. Het publiek kan ook een betoverende uitvoering verwachten van "Canto Ostinato" van Simeon ten Holt door Chain Ensemble.

De Invloed van Technologie op Muziek

De alomtegenwoordigheid van technologie heeft invloed op vier verschillende concerten. Van Bluetooth gespatieerde composities van Wojtek Blecharz en Tristan Perich tot duetten van Michal Pepol en Kuba Krzewiński en Duo van Vliet, elk optreden weerspiegelt verschillende aspecten van het moderne leven.

Solovoorstellingen

Solovoorstellingen, met name die van Erwan Keravec en Brìghde Chaimbeul, beloven het publiek te boeien. Doedelzakken, het gekozen instrument, zullen het begin van het festival markeren met composities die traditionele en meditatieve elementen weerspiegelen. Michał Górczyński's synergie met robotarmen en synthesizers, evenals Jędrzej Siwek's synthesizerconcert geïnspireerd door klassieke requiems, beloven avant-gardistische ervaringen.

Het Podium en Samenwerkingsverbanden

Sacrum Profanum 2023 is een getuigenis van langdurige samenwerkingen, met partners zoals Het Oude Theater, de Krakau Filharmonie, de Avant Art Foundation, Chain Ensemble, het Poolse Radio Koor en Sinfonietta Cracovia, die allemaal bijdragen aan de rijke mozaïek van muziek en kunst van het festival.

Mis de kans niet om een duik te nemen in het Multiversum op Sacrum Profanum 2023, waar hedendaagse kunst, muziek en multidimensionale realiteiten samenkomen in het hart van Krakau. Doe mee op 23 en 24 september 2023 in het Manggha Museum of Japanese Art and Technology voor een onvergetelijke muzikale reis.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...