Opening of the III European Games in Krakow and Malopolska 2023 – A spectacle of sport and culture

21 juni 2023

Krakau en Malopolska openen de III Europese Spelen met een mix van sport en cultuur.
Opening of the III European Games in Krakow and Malopolska 2023 – A spectacle of sport and culture

Opening van de III Europese Spelen in Krakau en Malopolska 2023 - Een spektakel van sport en cultuur

Wisla Stadion in Krakau wordt het middelpunt van de grootste sportemoties in Europa

Krakau, 21 juni 2023 - Na vier jaar intensieve voorbereidingen zullen Krakau en Malopolska vandaag het toneel zijn voor de beste sporters van over het hele continent bij de opening van de III Europese Spelen. De openingsceremonie, die om 20.30 uur begint in het gerenoveerde Wisla Stadion, zal de aandacht trekken van Europa en de wereld, door sport- en cultuurelementen te combineren in een onvergetelijke show.

Europese sport komt samen in Krakau en Malopolska

Gedurende de Spelen, die duren tot 2 juli, zullen atleten uit 48 landen strijden in 29 disciplines. Het volledige evenement wordt op televisie uitgezonden naar 50 landen, waardoor kijkers over de hele wereld dit spannende evenement kunnen ervaren. De deelnemers zullen niet alleen in Krakau, maar ook in 12 andere steden in Malopolska concurreren.

Spyros Capralos, voorzitter van de Vereniging van Europese Olympische Comités, benadrukte de rol van Polen in de ontwikkeling van de Europese sport en bedankte de Poolse autoriteiten voor hun betrokkenheid bij de organisatie van de Spelen, tijdens de hoofdconferentie voorafgaand aan de start van de Spelen. Zoals hij zei, hebben de Spelen dankzij goede samenwerking prestige gekregen.

Investering in de toekomst van sport en de regio

De voorbereidingen voor de Spelen gingen gepaard met enorme investeringen in de sportinfrastructuur in de regio. De organisatiekosten van de Spelen bedroegen 466 miljoen PLN, waarvan de regering 266 miljoen PLN bijdroeg, en Krakau en Malopolska elk 100 miljoen PLN toewezen. De regering heeft nog eens 350 miljoen PLN toegewezen voor infrastructuurinvesteringen en 150 miljoen PLN voor sportprojecten.

Openingsceremonie - een spektakel van sport en cultuur

De openingsceremonie, die plaatsvindt in het Wisla Stadion, belooft een unieke combinatie van sport en artistiek spektakel te zijn. Het evenement omvat een mars van vertegenwoordigers van alle 48 teams die deelnemen aan de wedstrijden, de ontsteking van de fakkel met de Vlam van Vrede, en optredens van muzieksterren.

In het muzikale gedeelte zullen Tribbs, bekend van zijn pophits, en de band Zakopower, die Poolse muziek in verschillende genres presenteert, optreden.

De Vlam van Vrede, ontstoken in Rome en na een reis door heel Polen, is aangekomen in Krakau. Het ontsteken van de fakkel met deze vlam zal het hoogtepunt zijn van de openingsceremonie.

Emoties komen eraan

Marcin Nowak, voorzitter van het European Games 2023-bedrijf, benadrukte dat het ontsteken van de Vlam van Vrede een moment is dat Polen zich vele jaren zullen herinneren. "Dit is het begin van een twee weken durend sportfestival dat duurt tot 2 juli. We willen dat het een evenement is dat door alle deelnemers en toeschouwers vele jaren wordt herinnerd," zei Nowak.

Tijdens de Europese Spelen 2023 zullen atleten strijden om een plek op het podium, en toeschouwers kunnen hun favorieten ondersteunen en genieten van de emoties die sport altijd met zich meebrengt. Krakau en Malopolska, het hart van de Europese sport, zijn klaar om dit geweldige evenement te beginnen.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...