Krakause Grens Cultuurbeurs 2023

22 september 2023

Doe mee aan de 19de Grens Cultuurbeurs in Krakause, waar traditie en moderniteit elkaar ontmoeten. Verken de diversiteit van ambacht en volkskultuur. Doe met ons mee!
Krakause Grens Cultuurbeurs 2023

Krakause Grens Cultuurbeurs 2023

Krakause, bekend om sijn uutsunderlike kulturele en historische erfenis, wort ieder jaar de plak veur een unieke gebeurtenis - de Grens Cultuurbeurs. Disse buitengewone samenkoms van traditie, kunstigh ambacht en folklore vindt plaats up 't pittoreske Kleine Marktplein en trekt zowel toeristen as inwoners van Krakause en heur omgeving. De beurs wort georganiseerd deur de vereniging "Imago Kraków" en biedt niet alleen de gelegentheid uniek ambacht te kopen, maar ook de kans om je te verdiepen in de rieke kultuur van Krakause.

Diversiteit van Ambacht

't Assortiment dat op de beurs wordt getoond is divers en wort gefabriceerd deur vaardige ambachtslieden, waarvan velen hun skills van hun voorouders hebben geërfd. Juust deze kombinatie van traditie en moderniteit maakt dit evenement soa biezonder. Tussen de producten die beschikbaar zijn, bevinden zich handgenaaide folkloristische kleding, gewoven objekten met papieren koord, houten skulpturen, kant, messing klokken, sieraden met Balties barnsteen en swarte eik, leren tassen en verschillende milieuvriendelijke houten producten.

Kultuur en Folklore

Maar dat is niet alles. De beurs omvat ook een sektie voor eten en optredens van ensembles op 't podium die 'n breed scala aan volksdans en muziek presenteren. 't Is 'n perfecte gelegenheid om regionale lekkernijen te proeven en je onder te dompelen in de levendige atmosfeer van volkskultuur.

19de Grens Cultuurbeurs

't Evenement is gepland van 21 september tot 1 oktober 2023 en markeert de 19de editie van de beurs op 't Kleine Marktplein in Krakause. De organisatoren benadrukken dat hun doel niet alleen is om ambacht en kunst te bevorderen, maar ook om 'n inklusieve kultuur te stimuleren. Daarom beperken ze 't aantal puur kommersiële stands ten gunste van 't promoten van authentieke makers.

Traditie en Moderniteit

De Grens Cultuurbeurs biedt ook de gelegenheid om volkskunst in sien meest waardevolle vorm te verkennen. 't Evenement brengt de meest getalenteerde kunstenaars samen, wier ambacht vaak traditie en hedendaagse patronen combineert. Dit laat zien dat de kultuur in de regio Krakause, die ligt op 't kruispunt van oostelijke, westelijke en zuidelijke kulturen, nog steeds moderne kunstenaars aantrekt en inspireert.

Ontdekking van Erfgoed

Tijdens de beurs kunnen bezoekers verschillende unieke tradities ontdekken, zoals het maken van speelgoed uit de Żywiec-Suski-regio of Krakause kant. Dit is 'n unieke gelegenheid om 't kulturele erfgoed van deze regio te verkennen, dat 'n integraal deel uitmaakt van de nationale identiteit.

Behoud van Kultureel Erfgoed

't Idee om 't immateriële kulturele erfgoed te behouden, speelt hier 'n belangrike rol. Op 't podium zullen Poolse nationale dansen zoals Krakowiak, Kujawiak en Mazur, die op de nationale lijst van immaterieel kultureel erfgoed staan, worden gepresenteerd. Deze optredens garanderen 'n hoge kwaliteit dankzij de voortdurende samenwerking met 't ensemble "Małe Słowianki", vernoemd naar W.M. Francuz.

Doe Mee!

De Grens Cultuurbeurs biedt niet alleen de mogelijkheid om uniek ambacht te kopen, maar ook de kans om je onder te dompelen in de rieke kultuur en tradities van Krakause. Dit evenement verenigt 't verleden en 't heden en geeft 'n kijkje in de mysterieuze schoonheid van kunst en volkskunst. We nodigen je van harte uit voor deze uitzonderlike ontmoeting!

Voor meer informatie over de Grens Cultuurbeurs en 't gedetailleerde programma, bezoek de officiële website van de organisator: Imago Kraków.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...