Krakau's Honingfestival: Een Viering van Honing en Bijen op het Wolnica-plein

8 september 2023

Kom van 8 tot 10 september naar het Wolnica-plein. Ontdek de bijencultuur, proef honing en geniet van de bijenparade!
Krakau's Honingfestival: Een Viering van Honing en Bijen op het Wolnica-plein

Krakau's Honingfestival: Een Viering van Honing en Bijen op het Wolnica-plein

Wanneer de herfstbladeren het landschap beginnen te kleuren en de zon zachtjes schijnt over Krakau, verzamelen zowel de lokale bevolking als toeristen zich op het Wolnica-plein om de traditie te eren en te genieten van de gouden nectar. Van 8 tot 10 september wordt het Wolnica-plein het hart van de bijenteelt dankzij het Krakau's Honingfestival, een evenement dat al bijna drie decennia geliefd is bij de inwoners van Krakau.

Georganiseerd door de Krakau Bijenhoudersvereniging is het Honingfestival niet alleen een gelegenheid om honing te kopen, maar ook een diepgaande verkenning van de bijencultuur. Het is vooral een educatief evenement dat tot doel heeft het bewustzijn te vergroten van de cruciale rol van bijen in ons ecosysteem.

Voor velen is het hoogtepunt de mogelijkheid om natuurlijke bijproducten te kopen. Lokale imkers bieden een breed scala aan producten, van traditionele honing tot pollen en propolis. Het is een unieke kans om verschillende soorten honing te proeven en de geheimen achter de productie te ontdekken.

Maar het Krakau's Honingfestival draait niet alleen om honing. De organisatoren hebben een uitgebreid programma met entertainment voorbereid. Concerten, workshops, lezingen en meer. Vooral de presentatie van jonge imkers en de bloeddonatiecampagne op 9 september in het Etnografisch Museum.

Bijenparade

Een van de meest verwachte elementen in het programma is de Bijenparade. Op zaterdag kunnen zowel de lokale bevolking als toeristen genieten van de kleurrijke parade van deelnemers gekleed als bijen en andere bijenkarakters. De creativiteit van de deelnemers kent geen grenzen, wat resulteert in fantastische en fantasierijke kostuums jaar na jaar. De parade begint om 12:00 uur bij het Adam Mickiewicz-monument en gaat door de hoofdstraat van Krakau naar het Wolnica-plein.

Programma

8 september 2023

 • Bijenproductenbeurs
  09:00 - 19:00 uur, Wolnica-plein
  Bezoek de stands van lokale imkers voor proeverijen en koopmogelijkheden van natuurlijke bijproducten rechtstreeks van de imkers.
 • Nodig een Bij uit in je Tuin
  12:00 - 18:00 uur, Wolnica-plein
  Ruil flessendoppen in voor nektarproducerende planten. De campagne loopt tot vrijdag om 18:00 uur of zolang de voorraad strekt. We hebben 250 planten om weg te geven.
 • Officiële opening van het 30e Krakau's Honingfestival
  17:00 uur, Stadhuis van Krakau, Piazza di Tutti i Santi, Portretzaal
  Het programma omvat:
  • Verhaal over bijen: Martyna Walerowicz, auteur van meerdere boeken voor imkers en bijenliefhebbers, zal in haar lezing "Feiten en Mythen" praten over de feiten en mythen van bijen.
  • Melodie van "Piwnica pod Baranami", uitgevoerd door de geweldige artiest, componist en zanger Tamara Kalinowska, verbonden aan het literaire cabaret "Piwnica pod Baranami".
 • Parade van Straatkunstenaars
  17:00 - 19:00 uur, Wolnica-plein
  Speciaal voor jou zullen straatartiesten optreden op deze dag en hun muzikale vaardigheden tonen, zoals ze dat normaal gesproken doen op de straten van Krakau.

9 september 2023

 • Bijenproductenbeurs
  09:00 - 19:00 uur, Wolnica-plein
  Lokale imkers presenteren hun producten voor proeverijen en verkoop.
 • Bloeddonatiecampagne
  10:00 - 15:00 uur, Wolnica-plein - Etnografisch Museum
  Een gezamenlijk initiatief van Bijenhouders en het Rode Kruis in Krakau. 10:00 - 15:00 uur - Mogelijkheid om bloed te doneren in het Etnografisch Museum op het Wolnica-plein. 15:30 uur - Afsluiting van de Bloeddonatiecampagne en trekking van prijzen.
 • Bijenparade
  12:00 - 13:30 uur, Grote Markt - Wolnica-plein
  Beginnend bij het Adam Mickiewicz-monument op de Grote Markt, trekt een kleurrijke stoet gemaskerde deelnemers door de straten van Krakau. Van 13:00 tot 13:30 uur zal een wedstrijd worden gehouden om de beste bijenkostuums te selecteren onder de deelnemers aan de parade. Vele aantrekkelijke prijzen wachten op de meest intrigerende kostuums!
 • Animaties voor Kinderen
  13:30 - 16:00 uur, Wolnica-plein
  Geniet van leuke activiteiten voor kinderen, gezichtsschildering en zeepbellen.
 • Concert door het Inter-School Song and Dance Ensemble "Krakowiak"
  12:00 - 12:30 uur, Wolnica-plein
  Kom en zie een optreden van een van de grootste inter-school folklore groepen van Polen.
 • Workshops voor Kinderen
  11:00 - 16:00 uur, Wolnica-plein
  Tijdens deze korte, 20 minuten durende lessen maak je nette "M2" zolderkamers voor metselbijen en goudoogjes. Elke deelnemer neemt zijn creatie mee naar huis.
 • Finale van het Straatkunstenaars Review
  17:00 - 19:00 uur, Wolnica-plein

10 september 2023

 • Bijenproductenbeurs
  09:00 - 19:00 uur, Wolnica-plein
  Kom langs bij de stands van lokale imkers voor meer proeverijen en aankopen van heerlijke, natuurlijke bijproducten.
 • Bijenhouders Heilige Mis
  11:00 - 12:00 uur, Wolnica-plein
  Vindt plaats in de Corpus Christi-kerk, vlakbij het Wolnica-plein. We nodigen je uit voor de bijenhoudersmis, gevolgd door een processie van de kerk naar het podium van de Krakau Honingfestijn, begeleid door het orkest van de Universiteit voor Wetenschap en Technologie in Krakau.
 • Inwijding van Jonge Bijenhouders
  12:00 - 13:00 uur, Wolnica-plein
  Een plechtige opname van nieuwe bijenteeltadepten in de Vereniging van Krakau Bijenhouders.
 • Concert door het Song and Dance Ensemble "Krakowiacy"
  14:00 - 16:00 uur, Wolnica-plein
  Het ensemble "Krakowiacy", dat al sinds 1951 ononderbroken actief is, presenteert in zijn programma folklore uit vele Poolse regio's, met speciale nadruk op de regio Krakau.
 • Workshops voor Kinderen
  11:00 - 16:00 uur, Wolnica-plein
  Maak tijdens deze korte, 20 minuten durende sessies een nieuwe set "M2" zolderkamers voor metselbijen en goudoogjes.
 • Finale van de Fotowedstrijd
  17:00 uur, Wolnica-plein
  Uitreiking van diploma's en de hoofdprijs, samen met de publieksprijs.
Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...