Kerstmarkt in Krakau 2023: Kerstboomverlichting op de Grote Markt

1 december 2023

Ervaar de verlichting van de kerstboom op de Kerstmarkt van Krakau met feestelijke concerten, decoraties en kerstsfeer. Doe met ons mee!
Kerstmarkt in Krakau 2023: Kerstboomverlichting op de Grote Markt

Kerstmarkt in Krakau 2023: Kerstboomverlichting op de Grote Markt

Feestelijke Verlichting van de Kerstboom

In het hart van Krakau, nabij de Sint-Mariabasiliek, vindt een speciale gebeurtenis plaats die het begin van het kerstseizoen markeert. Op zaterdag 2 december zullen zowel de lokale bevolking als bezoekers getuige zijn van de feestelijke verlichting van de kerstboom. Deze buitengewone boom, versierd met 26.000 kleurveranderende lichtjes, ijspegels die smeltend ijs nabootsen en meer dan duizend ornamenten, zal iedereen onderdompelen in een magische kerstsfeer. De decoraties van de boom zullen de beroemde Wawel-tapijten weerspiegelen, wat niet alleen glans toevoegt, maar ook een historisch karakter aan het evenement.

Technologie en Ecologie

Het gebruik van energie-efficiënte verlichting benadrukt de moderniteit van dit evenement. Hierdoor zal de kerstboom minder energie verbruiken, wat zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is voor de stadsbegroting. De verlichtingsceremonie is gepland om 17:15 uur, een perfect moment voor iedereen om van dit prachtige schouwspel te genieten.

Voorproefje van Kerst: Concert en Attracties

Voorafgaand aan de verlichting van de kerstboom, om 16:30 uur, zal een concert van de band Pozytyvni.pl de feeststemming inluiden. Hun rock- en bluesmelodieën zullen het publiek in de kerststemming brengen. Deelnemers krijgen de kans om te genieten van de populairste liedjes van de band en deel te nemen aan wedstrijden met prijzen en activiteiten voor kinderen.

Kerstmarkt in Krakau: Het Hart van de Kerstsfeer

Een integraal onderdeel van de kerstsfeer in Krakau is de Kerstmarkt, die zijn plaats heeft ingenomen op de Grote Markt. Vanaf de kant van de Raadhuistoren kunnen bezoekers zich onderdompelen in een feestelijke sfeer, omgeven door muziek, glühwein en een overvloed aan kerstdecoraties. De marktkramen bieden handgeschilderde kerstballen, kerstversieringen, kransen, sieraden, souvenirs, speelgoed, kaarsen, keramiek- en lederwaren, en diverse kerstlekkernijen aan.

Artistieke Optredens op de Markt

De Kerstmarkt is ook een plek waar je de cultuur en kunst van Krakau kunt ervaren. Artistieke optredens, waaronder volksmuziekgroepen, koren en presentaties van kinderen uit Krakause scholen, bieden een unieke kans om betrokken te raken bij de traditie en het lokale folklore.


Op deze manier verwelkomt Krakau de feestdagen, waarbij traditie gecombineerd wordt met moderniteit, ecologie met technologie, alles in de betoverende sfeer van de Kerstmarkt en de verlichte boom op de Grote Markt.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...