Heilige Nachten van Krakau: Concerten, tentoonstellingen en de ontdekking van de geheimen van de kerk

2 augustus 2023

De Heilige Nachten van Krakau nodigen je uit om het rijke culturele en heilige erfgoed van Krakau te ontdekken door middel van muziek, kunst en ontdekking.
Heilige Nachten van Krakau: Concerten, tentoonstellingen en de ontdekking van de geheimen van de kerk

Heilige Nachten van Krakau: Concerten, tentoonstellingen en de ontdekking van de geheimen van de kerk

De Heilige Nachten van Krakau wachten op ons. Op 14 en 15 augustus hebben inwoners en toeristen de kans om niet alleen de binnenkant van de kerken van Krakau te bezoeken, maar ook deel te nemen aan een breed scala aan culturele evenementen.

De Heilige Nachten van Krakau maken deel uit van de cyclus van Krakau-nachten, waarvan het doel is om deelname aan cultuur te bevorderen door het rijke erfgoed van Krakau te promoten.

Het heilige erfgoed van de hoofdstad van Klein-Polen

Van 14 tot 15 augustus hebben de inwoners van Krakau en toeristen de kans om het unieke heilige erfgoed van Krakau en zijn omgeving te ontdekken. Veel kerken zullen geheimen onthullen door plaatsen of kunstwerken te laten zien die normaal niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Muziek tussen historische muren

Het cultuurhuis in Podgórze nodigt uit voor drie concerten op drie unieke locaties. De eerste vindt plaats op maandag 14 augustus om 19.00 uur in de St. Catherine of Alexandria kerk. Het stads kamerorkest van Vilnius, St. Christopher, zal optreden onder leiding van Modestas Barkauskas.

Geheimen van de kerk en kunstwerken

Als onderdeel van de 16e editie van de Heilige Nachten van Krakau zal er ook een rondleiding worden georganiseerd in de kerken van Krakau. Als onderdeel van het evenement zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld het Dominicaanse museum in Stolarska street of het Karmelietenklooster in Piasek te bezoeken, waar ook Europese en Aziatische boekdruk- en kalligrafieworkshops worden georganiseerd.

De officiële opening van de Heilige Nachten van Krakau vindt plaats op 14 augustus om 15.00 uur in de Pauline-kerk op de rots. U krijgt de kans om te luisteren naar een concert van het koor en orkest van de volksmuziekgroep "Mazowsze" en een buitententoonstelling te bezoeken over het thema "Plantensymboliek in wereldreligies".

Muziek zal ook resulteren in de St. Francis of Assisi-kerk, het Cisterciënzer klooster in Mogila, de St. Giles-kerk, het Benedictijnenklooster in Staniątki, de St. Joseph-kerk en de Missiekerk in Stradom.

Dit zijn slechts enkele van de aanbiedingen van de Heilige Nachten van Krakau dit jaar. Toegang tot alle evenementen is gratis. Voor sommige van hen zijn gratis kaartjes nodig (beschikbaar vanaf 11 augustus bij InfoKraków in ul. św. Jana 2).

Het gedetailleerde programma van de Heilige Nachten van Krakau is beschikbaar op de website krakowskienoce.pl (alleen in het Pools).

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...