Europese Spelen 2023: Krakau in de schijnwerpers

19 juni 2023

De Europese Spelen 2023 in Krakau, Polen zijn slechts twee dagen verwijderd. Het evenement belooft een spectaculaire showcase van sportief talent met deelname van 48 Europese landen. Daarnaast biedt Krakau een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden om te verkennen. Mis geen moment van de actie en ontdek alles wat Krakau en Małopolska te bieden hebben tijdens de Europese Spelen.
Europese Spelen 2023: Krakau in de schijnwerpers

Europese Spelen 2023: Krakau in de schijnwerpers

Slechts twee dagen te gaan: De spanning neemt toe voor de Spelen

Met nog slechts twee dagen te gaan, bereikt de spanning zijn hoogtepunt terwijl Krakau, Polen zich voorbereidt op de derde editie van de Europese Spelen. Vanaf 21 juni 2023 komen 3500 atleten uit 48 landen samen voor twee weken intense competitie en kameraadschap.

Een showcase van sportief talent

De Europese Spelen bieden een podium voor een divers scala aan sporten, waarbij atleten hun vaardigheden kunnen laten zien op internationaal niveau. Een van de hoogtepunten is de kano sprint competitie, met enkele van de grootste sterren uit heel Europa. Met 16 sets medailles te winnen en 282 deelnemende atleten is de inzet hoog en de opwinding voelbaar.

Skispringen, een geliefde sport onder Poolse fans, maakt zijn debuut op de Europese Spelen met vijf spannende competities. Atleten zweven door de lucht en streven naar topposities op de Grote en Middelste Schans, en betoveren het publiek met adembenemende vaardigheden en precisie.

Tafeltennis, een vast onderdeel van de Europese Spelen sinds de oprichting, ziet de Poolse atleet Jakub Dyjas voor de derde keer deelnemen. De competitie, gepland van 23 juni tot 1 juli, belooft intense wedstrijden en uitzonderlijk talent.

Team Polen - Klaar om de strijd aan te gaan

Polen is trots op zijn vertegenwoordiging bij de Europese Spelen, met een team bestaande uit 370 atleten. Deze indrukwekkende line-up, bestaande uit 182 vrouwen en 188 mannen in 29 sportdisciplines, laat zien dat Polen zich inzet voor excellentie in multidisciplinaire competities.

Deelnemende landen

De Europese Spelen Krakau 2023 zullen de deelname van een divers scala aan landen zien, waaronder Albanië, Andorra, Armenië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Republiek Moldavië, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en Oekraïne.

Opening Ceremony - Een spectaculaire start van de Spelen

De grootschalige openingsceremonie van de Europese Spelen Krakau - Małopolska 2023 vindt plaats in het Henryk Reyman Municipal Stadium om 20:30 uur op 21 juni. Dit betoverende evenement zal een levendige parade bevatten van vertegenwoordigers uit 48 Europese landen, waarbij hun eenheid en spirit worden getoond. De avond wordt verder verrijkt met meeslepende optredens van jonge Poolse artiesten - Tribbs en Roxie Węgiel, evenals de Oekraïense hiphopband Kalush. Het hoogtepunt van de ceremonie zal de symbolische ontsteking van de vredesvlam zijn, die de harmonie en sportiviteit vertegenwoordigt die de Spelen belichamen.

Europese Spelen: Niet alleen voor sportieve opwinding

De Europese Spelen bieden niet alleen de mogelijkheid om spannende sportmomenten te beleven, maar ook om de stad Krakau en de hele regio Małopolska te verkennen. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende culturele scene is Krakau een bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu het historische Wawel-kasteel bezoekt, door de charmante straatjes van de Oude Stad wandelt of geniet van traditionele Poolse gerechten, Krakau belooft een onvergetelijke ervaring.

Ontdek alles wat er te doen is in Krakau en Małopolska tijdens de Europese Spelen op onze officiële website.

Volg de resultaten en het schema

Om op de hoogte te blijven van alle spannende wedstrijden, resultaten en het schema van de Europese Spelen Krakau - Małopolska 2023, bezoek de officiële website of download de Europese Spelen 2023-app. Deze platforms bieden je de nieuwste informatie, zodat je geen enkel moment van de actie hoeft te missen.

Terwijl de countdown doorgaat, maak je klaar om je onder te dompelen in de opwinding en de geest van de Europese Spelen. Laten we samen de kracht van sport, de eenheid tussen naties en de zoektocht naar sportieve excellentie vieren!

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...