Loading...

Vanaf 15 juni zullen bezoekers van het Auschwitz herdenkingsmonument gebruik maken van het nieuw opgerichte bezoekerscentrum, dat zich bevindt op Więźniów Oświęcimia Straat 55. Hier begint de rondleiding door het museum, met ondergrondse gangen voor de in- en uitgang naar het herdenkingsgebied.

Het nieuw opgerichte centrum bevindt zich in historische gebouwen, die verbonden zijn met de geschiedenis van het kamp en nu toegankelijk zijn voor bezoekers. Alle faciliteiten zijn volledig afgestemd op de behoeften van mensen met een handicap. Een deel van de ruimte is omgezet in het Internationale Educatiecentrum Auschwitz en de Holocaust. Er is ook een informatiepunt over de slachtoffers van het Duitse nationaalsocialistische kamp Auschwitz. Vanwege de oprichting van het centrum wordt een wijziging van de route naar het museum voorgesteld. De voorgestelde toegang vanaf 15 juni is de Więźniów Oświęcimia Straat van de Legionów Straat (DW 933)​

De GPS-coördinaten van het bezoekerscentrum zijn: 50°01'47.2"N 19°12'17.3”E of 50.029763, 19.204816​.

Het nieuwe centrum is gebouwd in de directe nabijheid van het voormalige kamp. Het project omvat een ingangsgebouw dat een boekhandel, een eetgelegenheid, een parkeerplaats voor bussen en auto's, een bagageopslag en toiletten biedt. De bioscoopzaal is ook gemoderniseerd, waar bezoekers een introductiefilm kunnen bekijken​​.

Naast het centrum wordt een modern drielaags hostel gebouwd. De op deze manier gecreëerde accommodatiebasis zal toekomstige vrijwilligers, stagiaires en deelnemers aan langere studieverblijven, conferenties of seminars passende accommodatie bieden. De financiering van deze investeringen komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de staatsbegroting, steun van Ronald S. Lauder en Joel en Ulrika Citron, een speciale toewijzing van het Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed en de eigen middelen van het museum​​.

Dankzij de uitvoering van dit project werd een historisch gebouw, dat diende als slachthuis en melkerij tijdens het bestaan van het kamp, gered van de vernietiging​.

Het project werd medegefinancierd met middelen van de Minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed en uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van het Operationeel Programma Infrastructuur en Milieu voor de jaren 2014-2020, prioriteitsas: VIII Bescherming van het cultureel erfgoed en ontwikkeling van de cultuurbronnen​.

soafkomstig van de officiële website van het Auschwitz Museum

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...