26e Internationale Boekenbeurs van Krakau 2023: Een literair feest aan de oevers van de Wisła

18 september 2023

Ontdek de 26e Internationale Boekenbeurs van Krakau. Evenementen, ontmoetingen en meer langs de oevers van de Wisła.
26e Internationale Boekenbeurs van Krakau 2023: Een literair feest aan de oevers van de Wisła

26e Internationale Boekenbeurs van Krakau 2023: Een literair feest aan de oevers van de Wisła

Krakau: Het tijdelijke literaire hart van Polen

De geur van vers gedrukte inkt vermengt zich met die van de herfst, waardoor Krakau tijdelijk het literaire centrum van Polen wordt. Van 26 tot 29 oktober zullen boekenliefhebbers uit Polen en ver daarbuiten samenkomen in EXPO Krakau om de 26e editie van de Internationale Boekenbeurs te vieren.

Literatuur in het hart van Krakau

Binnen de muren van EXPO Krakau gaat het niet alleen om het verkopen van de nieuwste titels. Er zijn ook ontmoetingen met auteurs, debatten, lezingen en boeksigneersessies. De stad verwelkomt zowel volwassen als jonge lezers en biedt een brede selectie van kinder- en jeugdliteratuur.

100 jaar Wisława Szymborska

Deze editie is extra bijzonder omdat het de 100e geboortejaar markeert van een van Polens meest prestigieuze dichteressen, Wisława Szymborska. Haar werken zullen centraal staan in het programma van de beurs, met als slogan van het evenement, geïnspireerd door haar woorden: "Zoveel werelden rondom de wereld plotseling".

Diversiteit binnen handbereik

Er worden meer dan 350 exposanten verwacht op deze beurs. Bezoekers krijgen de kans om zich onder te dompelen in literatuur van diverse genres, variërend van fictie tot non-fictie, van religieuze literatuur tot gespecialiseerde literatuur, en thrillers tot fantasy.

Festivals, ontmoetingen en wedstrijden

De beurs gaat niet alleen over boeken. Het omvat ook vele festivals zoals het Vrouwenliteratuur Festival en het Berg- en Reisliteratuur Festival. Voor degenen die niet persoonlijk kunnen bijwonen, hebben de organisatoren een virtueel beursplatform en beurstelevisie opgezet. Het volledige programma zal binnenkort beschikbaar zijn hier.

Comfort voor alle deelnemers

Om het comfort van alle deelnemers te garanderen hebben de organisatoren enkele organisatorische aanpassingen gedaan, waaronder het vergroten van de tentoonstellingsruimte en het instellen van toegangsbeperkingen. EXPO Krakau, waar de beurs plaatsvindt, is een state-of-the-art faciliteit, perfect voor een evenement van deze omvang.

Krakau wacht op alle literatuurliefhebbers

Dit is een kans om je onder te dompelen in de literaire wereld, de nieuwste releases te ontdekken en de magie van woorden te voelen. Tot ziens aan de oevers van de Wisła!

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...