Auschwitz - Toegankelijke Herinnering voor Slechthorenden

20 juni 2023

Auschwitz Memorial Site verbetert toegankelijkheid voor slechthorenden.
Auschwitz - Toegankelijke Herinnering voor Slechthorenden

Auschwitz - Toegankelijke Herinnering voor Slechthorenden

Het nieuwe project "Auschwitz - Toegankelijke Herinnering" heeft als doel om de rondleiding op de Auschwitz Memorial Site aan te passen aan de behoeften van bezoekers met gehoorproblemen en om de belemmeringen die gepaard gaan met het organiseren van een bezoek aan het museum te verminderen.

Een van de belangrijkste onderdelen van het project is een multimediale gids met kaarten waarop de route en historische commentaren staan in de Poolse Gebarentaal (PJM), het Gebarentaal Systeem (SJM) en de Internationale Gebarentaal (ISL). Deze gids zal het mogelijk maken dat zowel Auschwitz I als Auschwitz II-Birkenau toegankelijk zijn voor mensen met gehoorproblemen.

"Nieuwe bezoekers met gehoorproblemen kunnen gratis gebruik maken van een tablet waarop een gebarentaal-gids beschikbaar is, of zij ontvangen een QR-code waarmee zij deze kunnen downloaden op hun eigen mobiele apparaat," zei Nataliia Tkachenko van de Educatieve Projecten van het Internationaal Educatiecentrum over Auschwitz en de Holocaust (ICEAH).

Informatiepakketten zijn ook beschikbaar, waarin gedetailleerde informatie staat over de openingstijden van het museum, de regels voor een verblijf op de herdenkingsplaats en de mogelijkheid om gebruik te maken van educatieve aanbiedingen voor slechthorenden en doven.

Alicja Wójcik van de Educatieve Projecten bij ICEAH benadrukte het belang om barrières voor mensen met gehoorproblemen weg te nemen en hen in staat te stellen om op gelijke voet met horende personen het museum te bezoeken. Als onderdeel van het project zijn ook educatieve materialen ontwikkeld die online beschikbaar zijn, waaronder een samenvattend boek over het bezoek en 27 afleveringen van de podcast "Over Auschwitz" die vertaald zijn naar PJM en SJM.

Medewerkers van het museum hebben ook deelgenomen aan trainingen over de digitale toegankelijkheid van het museum, de toegankelijkheid van educatieve activiteiten met speciale onderwijsbehoeften, evenals het juiste gedrag ten opzichte van mensen met verschillende handicaps.

Het project "Auschwitz - Toegankelijke Herinnering" wordt gefinancierd door het project "Cultuur zonder Barrières" dat wordt uitgevoerd door het Staatsfonds voor de Rehabilitatie van Gehandicapten in het kader van Actie 4.3 van het Operationeel Programma Kennis, Onderwijs en Ontwikkeling 2014-2020.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...