79ste Herdenking van de Bevrijding van Auschwitz: Een Herdenking van de Tragedie en een Eerbetoon aan de Slachtoffers

4 januari 2024

Herdenking van de 79ste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz. Eerbetoon aan de slachtoffers, live uitzending van de herdenkingen, educatie over de Holocaust.
79ste Herdenking van de Bevrijding van Auschwitz: Een Herdenking van de Tragedie en een Eerbetoon aan de Slachtoffers

79ste Herdenking van de Bevrijding van Auschwitz: Een Herdenking van de Tragedie en een Eerbetoon aan de Slachtoffers

Inleiding tot de Herdenkingen

Op 27 januari 2024 herdenken we de 79ste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz, een symbool van de wreedheden tijdens de Tweede Wereldoorlog en een plaats die een eeuwige herinnering is aan miljoenen onschuldige slachtoffers van de Holocaust. Onder het erevoorzitterschap van de president van de Republiek Polen, Andrzej Duda, zal de wereld opnieuw haar aandacht richten op een van de donkerste plekken in de menselijke geschiedenis om de tragische lessen ervan te herdenken.

Centraal Thema van de Herdenkingen: De Mens en de Herinnering

Het centrale thema van dit jaar is het individu, het slachtoffer dat de hoogste prijs heeft betaald tijdens de Holocaust. De gezichten van de gevangenen in Auschwitz, vereeuwigd in tekeningen gemaakt tijdens het bestaan van het kamp, staan centraal in de herdenkingen, met als doel de wereld eraan te herinneren de individuele dimensie van deze tragedie. De herinnering aan het individu, zoals benadrukt door de directeur van het Auschwitz-museum, Dr. Piotr M. A. Cywiński, is essentieel om de diepte van de ervaringen die met deze plaats samenhangen, te begrijpen.

Live Uitzending van de Herdenkingen van de Bevrijding

Ter gelegenheid van de 79ste verjaardag zullen alle gerelateerde evenementen beschikbaar zijn voor een wereldwijd publiek via een live uitzending op de officiële website van Auschwitz en op het officiële YouTube-kanaal van het Auschwitz-museum. Dit stelt miljoenen mensen over de hele wereld in staat deel te nemen aan de herdenkingen, zelfs als ze niet fysiek aanwezig kunnen zijn op de plaats die een eeuwige getuige is van de geschiedenis.

Educatie

De missie van het Auschwitz-museum is niet alleen het behouden van de herdenkingsplaats, maar ook het educeren en overbrengen van een boodschap over de noodzaak om vrede en tolerantie op te bouwen. Door voort te gaan met herdenkingen en educatieve activiteiten, zoals online lessen en de podcastreeks "Over Auschwitz", zorgt het museum ervoor dat de herinnering aan deze gebeurtenissen levend blijft en wordt overgedragen aan toekomstige generaties.


Bron: 79ste Herdenking van de Bevrijding van Auschwitz - Aankondiging

Opmerking: De live uitzending van de herdenkingen is beschikbaar op het officiële YouTube-kanaal van het Auschwitz-museum.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...