Van Renaissance tot Moderniteit: Een uniek beeld aan de voet van Wawel

14 september 2023

Ontdek het opmerkelijke beeld van Paweł Orłowski bij Wawel en de tentoonstelling 'Het Beeld van het Gouden Tijdperk', een eerbetoon aan het Pools-Litouwse artistieke erfgoed.
Van Renaissance tot Moderniteit: Een uniek beeld aan de voet van Wawel

Van Renaissance tot Moderniteit: Een uniek beeld aan de voet van Wawel

Het monumentale beeld van Paweł Orłowski heeft zijn plaats gevonden op de Wawel-heuvel, als introductie tot de tentoonstelling "Het Beeld van het Gouden Tijdperk", geopend voor het publiek op 15 september. Gelegen aan de Kanoniczna-straat draagt het beeld de titel "Vrouw met muts. Wawels hoofd" en is gemaakt door Paweł Orłowski, professor aan de Kunstacademie in Krakau.

Inspiratie uit de Renaissance

De inspiratie achter dit moderne meesterwerk komt rechtstreeks uit de renaissance. Bezoekers die de tentoonstelling verkennen, zullen niet alleen worden geconfronteerd met Orłowski's indrukwekkende beeld, maar ook met de authentieke renaissancehoofden van Wawel, zorgvuldig uitgehouwen door Sebastian Tauerbach. Dit beeld vormt een brug tussen het erfgoed van Wawel en de moderniteit.

"Het Beeld van het Gouden Tijdperk": Een artistieke reis door de geschiedenis

"Het Beeld van het Gouden Tijdperk" is een indrukwekkende tentoonstelling die bijna 450 werken presenteert uit verschillende delen van de wereld. Het doel van de tentoonstelling is het culturele en artistieke erfgoed van de Pools-Litouwse staat tijdens de regeerperiode van Zygmunt I en Zygmunt Augustus te belichten.

Kunstschatten in Wawel

Het zijn niet alleen schilderijen die de kamers van het Wawel-kasteel sieren. Boekminiaturen, beelden, goudsmeedwerk, textiel, grafieken en drukwerken geven een uitgebreid beeld van deze belangrijke periode in de Poolse geschiedenis.

Het festival "Wawel is van jou"

Het openingsevenement van de tentoonstelling zal worden vergezeld door het festival "Wawel is van jou", dat tot doel heeft de sfeer van een open hof uit de Jagiellonische periode te recreëren. Tijdens het festival zijn er diverse activiteiten gepland, zoals een silent disco, klimmuur, planetarium en vele andere verrassingen.

Verbind het verleden met het heden

Met het renaissance geïnspireerde Koninklijk Kasteel van Wawel als achtergrond biedt deze rijke en gevarieerde tentoonstelling bezoekers de kans om in het verleden te duiken en zowel historische als moderne kunstwerken te bewonderen. De diversiteit van de tentoongestelde stukken, thematische variatie en een moderne benadering van het presenteren van geschiedenis maken "Het Beeld van het Gouden Tijdperk" een unieke ervaring die het verleden met het heden verbindt. Allen die geïnteresseerd zijn in cultuur, geschiedenis en kunst zouden Wawel in de komende maanden moeten bezoeken.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...