Onthulling van de geheimen van de Wawel-kelder met een nieuwe toeristische route dit jaar

2 augustus 2023

In 2023 krijgen bezoekers van het Koninklijk Kasteel van Wawel de kans om verborgen historische en architectonische schatten te ontdekken dankzij een nieuwe toeristische route.
Onthulling van de geheimen van de Wawel-kelder met een nieuwe toeristische route dit jaar

Onthulling van de geheimen van de Wawel-kelder met een nieuwe toeristische route dit jaar

In 2023 krijgen bezoekers van het Koninklijk Kasteel van Wawel de kans om onbekende delen van de kelder vol historische en architectonische schatten te ontdekken, dankzij een nieuwe toeristische route. Dit innovatieve project heeft het potentieel om een van de belangrijkste culturele gebeurtenissen van het jaar te worden.

Geheimen van Wawels Renaissance kelders

De kelders van Wawel, die tot nu toe voornamelijk als opslagplaats werden gebruikt, herbergen vele geheimen. Deze renaissancekelders, gebouwd in de eerste helft van de 16e eeuw, zijn een ware schatkamer voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Met de nieuwe route kunnen de gasten deze details aanraken en de nabijheid van de geschiedenis ervaren.

De lopende werkzaamheden aan het project bevinden zich al in de eindfase, zo meldt Grzegorz Galiniak, de contractingenieur. De meeste interne installaties zijn al voltooid en de laatste apparatuur wordt momenteel geïnstalleerd.

Van de binnenplaats naar de koninklijke tuinen

De tour begint in de omgeving van de arcaden binnenplaats, waar de bezoekers een tentoonstelling over water in Wawel wordt voorgesteld. De verdere route loopt door de renaissancekelders, vol historische details, tot aan de koninklijke tuinen. Alles is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Als onderdeel van het project is ook een middeleeuwse put weer in gebruik genomen, die, volgens Martyna Bulińska, de conservator van architectuur in het Koninklijk Kasteel van Wawel, waarschijnlijk al functioneerde in de middeleeuwen.

Projectkosten

Het project voor het conserveren en aanpassen van de historische kelders voor de nieuwe toeristische route kost meer dan 12 miljoen PLN, waarvan meer dan 4 miljoen PLN wordt gedekt door de Vereniging van Monumentenconservatoren. De resterende middelen komen uit subsidies van het Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...