Ontdek Wieliczka tijdens de Europese Erfgoeddagen 2023!

6 september 2023

Mis de kans niet om het rijke UNESCO-erfgoed van Wieliczka te ontdekken tijdens de Europese Erfgoeddagen 2023! Activiteiten voor iedereen, hoewel sommige voorafgaande reservering vereisen.
Ontdek Wieliczka tijdens de Europese Erfgoeddagen 2023!

Ontdek Wieliczka tijdens de Europese Erfgoeddagen 2023!

Duik op 16 september in de rijke geschiedenis en cultuur van Wieliczka! Het Wieliczka-zoutmijnmuseum nodigt iedereen uit voor een boeiend evenement als onderdeel van de Europese Erfgoeddagen. Dit jaar is extra speciaal omdat de zoutmijn van Wieliczka haar 45-jarig jubileum viert van opname op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, terwijl het Żupny-kasteel zijn 10-jarig jubileum op deze prestigieuze lijst viert. Kom en ontdek het kasteel en de ondergrondse ruimtes in het museum: de toegang is gratis maar beperkt.

Belangrijke informatie voor reserveringen

Deelname aan sommige activiteiten vereist voorafgaande reservering via een formulier op de website van het Wieliczka-zoutmijnmuseum, dat opent op 12 september 2023.

Programma:

ŻUPNY-KASTEEL

  • 09.00–18.00 – Rondleiding door het Żupny-kasteel
  • 10.00–14.00 – Demonstratie zoutsnijden door mijnwerkers van de Wieliczka-zoutmijn in de kasteelplaats
  • 14.00, 16.00 – Rondleiding door de tentoonstelling "Mijnbouw en kunst: de Middelschulte-porseleincollectie" met conservator Klementyna Ochniak-Dudek (reservering vereist)
  • 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 – "Geschiedenis opgesloten in een geur" - educatieve workshops

MUSEUMROUTE IN DE ZOUTMIJN

  • 10.00, 11.00, 12.00 – "Mijntradities" - educatieve workshops voor gezinnen met kinderen (reservering vereist)
  • 13.00, 14.00, 15.00 – Rondleiding met gids (reservering vereist)

Reserveringen kunnen worden gemaakt vanaf 12 september 2023 via een formulier op de website www.muzeum.wieliczka.pl.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...