MotoSanta in Krakau: Vreugdevolle Traditie met Een Goed Doel

1 december 2023

Doe mee aan MotoSanta in Krakau op 3 december voor een feestelijke motorfietsparade ten behoeve van het Universitair Kinderziekenhuis. Een vreugdevolle en liefdadige traditie!
MotoSanta in Krakau: Vreugdevolle Traditie met Een Goed Doel

MotoSanta in Krakau: Vreugdevolle Traditie met Een Goed Doel

Iconische Gebeurtenis op Twee Wielen

Een nieuwe editie van het fantastische evenement - MotoSanta in Krakau - nadert. Op zondag 3 december zal een karavaan van honderden motorrijders gekleed als de Kerstman door de straten van de stad rijden, vertrekkend vanuit het Congres- en Expositiecentrum EXPO Krakau. Hun missie is om cadeautjes te bezorgen aan de jongste patiënten van het Universitair Kinderziekenhuis in Prokocim, wat een prachtig gebaar is van onbaatzuchtige hulp en de passie van de deelnemers voor motorfietsen benadrukt.

18 Jaar Geschiedenis en Vreugde

De geschiedenis van MotoSanta gaat 18 jaar terug, toen een groep vrienden van een motorclub besloot om hun motoren "uit te laten" voor de feestdagen. Gehuld in Kerstman- en Kerstvrouw-kostuums versierden ze hun motoren en reden ze door de straten van Krakau, snoep uitdelend aan voorbijgangers. In de loop der jaren is dit korte motorrijdersontmoeting uitgegroeid tot een evenement dat een vaste datum is geworden in de kalender van motorrijders en stadsbewoners.

Samenwerking met het Universitair Kinderziekenhuis

Vier jaar geleden begon MotoSanta samen te werken met het Universitair Kinderziekenhuis in Prokocim, Krakau. Elk jaar bezoeken ze de jonge patiënten en proberen ze hun verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken en een glimlach te toveren. Naast het uitdelen van cadeautjes abseilen de Kerstmannen vanuit de ramen van het ziekenhuis, verschijnen ze op brandweerwagens en dringen ze zelfs sommige afdelingen binnen. Vorig jaar slaagden ze er dankzij de inzet van velen in om het ziekenhuis te ondersteunen door medische apparatuur aan te schaffen.

Details van de Route en Afsluiting

De parade van MotoSanta begint om 10:30 uur op de parkeerplaats bij EXPO (ul. Galicyjska 9), en 15 minuten later beginnen ze aan de route die de volgende straten omvat: Centralna, Nowohucka, al. Pokoju, Czyżyńskie-rotonde, al. Jana Pawła II, ul. Mogilska, Mogilskie-rotonde, ul. Lubomirskiego, tunnel onder Galeria Krakowska, al. J. Słowackiego, al. A. Mickiewicza, ul. M. Konopnickiej, Mateczny-rotonde, ul. Kamieńskiego, ul. Wielicka, ul. Kostaneckiego, ul. Jakubowskiego, tot aan het Universitair Kinderziekenhuis. Het evenement eindigt met een barbecue van MotoSanta met verrassingen op ul. Kamieńskiego 53 om 13:00 uur.

Inzameling voor het Ziekenhuis

Tijdens het evenement worden er inzamelingsbussen geplaatst, en de opbrengsten worden gebruikt om medische apparatuur te kopen ter ondersteuning van de behandeling in het Universitair Kinderziekenhuis in Krakau. Dit is een uitstekende gelegenheid voor iedereen om dit nobele doel te ondersteunen. Bovendien hebben de organisatoren, in samenwerking met EXPO Krakau en het bordspelenevenement BookGame, besloten om het evenement te verrijken met een inzameling van bordspellen en puzzels die glimlachen zullen brengen op de gezichten van kinderen. Iedereen kan bijdragen aan dit prachtige initiatief door geschenken mee te brengen voor kinderen van alle leeftijden naar de EXPO Krakau-locatie. De mogelijkheid om vreugde te brengen duurt tot en met vrijdag 1 december, van 8:00 tot 18:00 uur.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...