"Het Beeld van de Gouden Eeuw" in het Koninklijk Kasteel van Wawel

21 september 2023

Doe mee aan de tentoonstelling "Het Beeld van de Gouden Eeuw" in het Koninklijk Kasteel van Wawel en ontdek de bloeiperiode van cultuur en kunst in de tijd van de Jagiellonen.
"Het Beeld van de Gouden Eeuw" in het Koninklijk Kasteel van Wawel

"Het Beeld van de Gouden Eeuw" in het Koninklijk Kasteel van Wawel

Een veelzijdig verhaal over de bloei van kunst en visuele cultuur

Het Koninklijk Kasteel van Wawel nodigt u van harte uit voor het openingsweekend van de tentoonstelling "Het Beeld van de Gouden Eeuw". Dit is een veelzijdig verhaal over de bloei van kunst en visuele cultuur onder de laatste Jagiellonen. De tentoonstelling presenteert bijna 450 objecten uit de hele wereld, tentoongesteld op alle verdiepingen van de koninklijke residentie.

Promotieprijzen op vrijdag en zaterdag

Op vrijdag en zaterdag, van 17:10 tot 22:00 uur, kunnen bezoekers de tentoonstelling bekijken tegen gereduceerde prijzen: 20 PLN (normaal tarief) en 10 PLN (gereduceerd tarief).

Unieke projectie in de bogen binnenplaats

Bovendien wordt op 15 en 16 september in de bogen binnenplaats een unieke projectie gepresenteerd die verwijst naar het renaissancehof van de Jagiellonen. Dit spectaculaire schouwspel is te bewonderen van 19:00 tot 23:00 uur.

Bloei van cultuur en kunst in de tijd van de Jagiellonen

In de 16e eeuw was Polen een van de grootste staten in Europa, en het Jagiellonische bewind markeerde de Gouden Eeuw. Het was een periode van aanzienlijke ontwikkeling op het gebied van wetenschap, cultuur en kunst. Steden bloeiden op, de handel breidde zich snel uit, en dit ging gepaard met vooruitgang in wetenschap en cultuur. De Gouden Eeuw was ook getuige van de Reformatie en de bevordering van de Poolse taal. De tentoonstelling "Het Beeld van de Gouden Eeuw" zal de betekenis en kracht van het beeld in de brede cultuur van het Jagiellonische tijdperk belichten.

Monumentale tentoonstelling

"Het Beeld van de Gouden Eeuw" is een monumentale tentoonstelling die twintig kamers zal bezetten in het renaissancekasteel van Wawel. Dit biedt een unieke gelegenheid om de verzamelde objecten in hun historische context te presenteren.

Uitzonderlijke kunstwerken

De tentoonstelling zal uitzonderlijke werken uit de Renaissance tonen, waaronder miniatuurportretten gesneden in halfedelstenen van Sigismund Augustus, koningin Bona en Barbara Radziwiłłówna. Er zullen ook Poolse premières zijn, zoals een geëtst leren schild met het portret van Sigismund Augustus.

Meer dan 400 objecten uit de hele wereld

Meer dan 400 objecten zijn verzameld uit verschillende delen van Polen en de wereld. De tentoonstelling omvat niet alleen bekende en belangrijke kunstwerken, maar ook veel minder bekende of eerder ongeziene objecten in Polen.

Promotievideo

We nodigen u uit om de promotievideo van de tentoonstelling "Het Beeld van de Gouden Eeuw" te bekijken op het officiële YouTube-kanaal van het Koninklijk Kasteel van Wawel.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...