Het 32ste Joodse Cultuurfestival Begint Morgen: Een Culturele Viering in Krakau

27 juni 2023

Ervaar cultuur en muziek op het 32e Joodse Cultuurfestival.
Het 32ste Joodse Cultuurfestival Begint Morgen: Een Culturele Viering in Krakau

Het 32ste Joodse Cultuurfestival Begint Morgen: Een Culturele Viering in Krakau

Een Vijfdaagse Viering

De 32ste editie van het Joodse Cultuurfestival, een viering gevuld met lezingen, workshops, concerten, filmvertoningen en een unieke sfeer, vindt plaats van 28 juni tot 2 juli. Dit jaar zal de Joodse Woodstock, of de openluchtconcerten van Shalom op Szeroka, ook terugkeren naar Kazimierz. Zoals elk jaar zal het festival in Krakau de rijkdom en diversiteit van de Joodse cultuur uit de hele wereld laten zien.

Over het Festival

Wat begon als een klein evenement in de Mikro bioscoop in Krakau, is uitgegroeid tot het grootste Joodse Cultuurfestival ter wereld, dat niet alleen de prestaties van de hedendaagse Joodse cultuur in Israël, Polen en de hele diaspora toont, maar ook dient als de grootste ambassadeur van de Israëlische cultuur in de wereld.

Een Belangrijke Jubileum

Dit jaar markeert ook het 75-jarig jubileum van de oprichting van de staat Israël - een thematische draad die prominent aanwezig zal zijn op het festival. Ambassadeurs uit Israël, waaronder Yacov Livne, Yossi Klein-Halevi, Matti Friedman en Konstanty Gebert, zullen niet alleen praten over de geschiedenis, maar ook over het hedendaagse leven in Israël.

Focus op Literatuur

Een vast punt in het festivalprogramma zijn literaire bijeenkomsten, die dit jaar zullen draaien rond evenementen met Ishbel Szatrawska, Jacek Tacik, Zuzanna Hertzberg en Patrycja Dołowy.

Culinaire Workshops

Het festival in Krakau brengt ook culinaire workshops terug onder leiding van Bartek Kieżun (Krakowski Makaroniarz). Zoals altijd zal het gezamenlijke koken eindigen met een feestmaal voor alle deelnemers aan de workshop.

Signatuur Evenement

Het vlaggenschip evenement van het Joodse Cultuurfestival is het concert Shalom op Szeroka, dat elk jaar tienduizenden deelnemers trekt. Dit jaar zal op 1 juli om 18.00 uur Kazimierz opnieuw weerklinken met de ritmes van Joodse muziek.

Waar Vindt het Festival Plaats?

Het festivalcentrum zal een tent zijn die staat op het kruispunt van Józefa en Wąska straten. De organisatoren informeren dat de evenementen van de 32ste FKŻ die plaatsvinden in de FKŻ Tent en films in de Festival Cinema gratis zijn, net als alle online uitzendingen.

Maak je klaar voor vijf dagen vol cultuur, muziek en gemeenschap die Krakau opnieuw zullen veranderen in het hart van de Joodse cultuur.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...