Afronding van de Eerste Fase van de Werkzaamheden aan het KL Plaszow-museum en de Aanstaande Opening van de Tentoonstelling

16 februari 2024

Eerste fase van het KL Plaszow-museum afgerond, buitententoonstelling onthuld op 15 maart. Een reis door geschiedenis en herinnering.
Afronding van de Eerste Fase van de Werkzaamheden aan het KL Plaszow-museum en de Aanstaande Opening van de Tentoonstelling

Afronding van de Eerste Fase van de Werkzaamheden aan het KL Plaszow-museum en de Aanstaande Opening van de Tentoonstelling

Het project van het KL Plaszow-museum, dat de transformatie omvat van een 37 hectare groot terrein dat ooit bezet was door een naziconcentratiekamp, heeft een cruciale fase bereikt. De eerste fase van de werkzaamheden, gericht op de renovatie en ontwikkeling van dit historische gebied, is voltooid. Dit markeert een belangrijke stap richting de realisatie van een volledige museuminfrastructuur, die in de toekomst elementen zal omvatten zoals het Grijze Huis en een gepland gedenkteken.

Het hoofddoel van deze inspanningen was het behouden van de authenticiteit van de locatie zonder nieuwe reconstructies in te voeren. Om dit te bereiken, richtte het projectteam zich op het benadrukken van historische paden, het renoveren van het Monument voor de Slachtoffers van het Fascisme en het creëren van terrasvormige trappen om de toegang tot verschillende delen van het terrein te vergemakkelijken, terwijl de historische context behouden bleef.

Het museum koos voor een open benadering van de ruimte, door te besluiten het gebied niet af te bakenen, waardoor bewoners en toeristen vrij de grenzen van het voormalige kamp kunnen oversteken. Kleine architectonische elementen zoals banken en vuilnisbakken, samen met informatieve pilaren en borden, zijn ontworpen om het bezoek te vergemakkelijken en aan te moedigen tot reflectie over de geschiedenis van deze plek.

Het hoogtepunt van deze fase zal de opening van een nieuwe buitententoonstelling zijn, gepland voor 15 maart. Deze tentoonstelling, die gebruikmaakt van curatoriële teksten, getuigenissen van gevangenen en illustratief materiaal, is bedoeld om bezoekers diep onder te dompelen in de geschiedenis van KL Plaszow en een menselijke dimensie te geven aan de tragedie die hier plaatsvond. De tentoonstelling is ontworpen om niet alleen te onderwijzen, maar ook om het verleden te humaniseren door de individuele lotgevallen van de gevangenen dichterbij te brengen.

Dankzij deze inspanningen wordt het KL Plaszow-museum een plaats die niet alleen de geschiedenis en de slachtoffers van het kamp herdenkt, maar ook fungeert als een educatieve ruimte die inspireert tot reflectie over geschiedenis, herinnering en onze gezamenlijke toekomst. Het uiteindelijke doel van het project, dat de uitbreiding van de museuminfrastructuur en de creatie van een gedenkruimte omvat, is niet alleen om het geheugen van het verleden te bewaren, maar ook om kennis over de geschiedenis van KL Plaszow over te dragen aan een breder publiek.

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...