Ondergronds Licht: De Vredesvlam en Medailles van de Europese Spelen Schuilen Diep in de Wieliczka Zoutmijn

13 juni 2023

Ontdek de Vredesvlam en de medailles van de Europese Spelen 2023 in de Wieliczka Zoutmijn. Voel de eenheid door sport diep onder de grond.
Ondergronds Licht: De Vredesvlam en Medailles van de Europese Spelen Schuilen Diep in de Wieliczka Zoutmijn

Ondergronds Licht: De Vredesvlam en Medailles van de Europese Spelen Schuilen Diep in de Wieliczka Zoutmijn

De Reis van de Vredesvlam

Beginnend vanaf de kusten van de Baltische Zee, dook de Vredesvlam van de Europese Spelen Krakau-Malopolska 2023 op 5 juni 125 meter onder de grond in de Wieliczka zoutmijn. Dit ondergrondse niveau is de plek waar het zal branden tijdens de Spelen (eindigend op 2 juli) in een zoutsculptuur, ter bevordering van de idealen van Olympische waarden en het leidende motto van de Europese Spelen die op 21 juni in Malopolska beginnen: "we zijn eenheid".

Ceremoniële Overdracht van de Vredesvlam

De ceremoniële overdracht van de Vredesvlam aan de mijn trok vele prominenten, waaronder Kamil Bortniczuk, minister van Sport en Toerisme, onderminister van Staatsactiva Andrzej Śliwka, en de maarschalk van het Woiwodschap Klein-Polen, Witold Kozłowski. Tijdens de ceremonie werd een zoutsculptuur onthuld waarin de Vredesvlam was geplaatst, en werden de medailles van de Europese Spelen, die aan de winnaars zullen worden uitgereikt, gepresenteerd.

Tekens van Enthousiasme

De minister van Sport en Toerisme, Kamil Bortniczuk, uitte zijn enthousiasme: "Niet alleen de sport, maar het hele land viert. We hebben de kans om onszelf te laten zien als een stabiel, veilig land dat in staat is om sportevenementen van topklasse te organiseren. Een groot dank aan iedereen die ons heeft geholpen om dit punt te bereiken, we hebben veel moeten doorstaan om dit te bereiken. Er wacht ons een heldere toekomst en het vooruitzicht van het organiseren van nog ambitieuzere projecten."

Symbolen van Vrede en Traditie

De medailles van de derde Europese Spelen zijn gemaakt van gerecyclede metalen, zoals elektronische materialen of ongebruikte sieraden. Op de medailles staan grafische verwijzingen naar vredessymbolen, Poolse geschiedenis en tradities van Malopolska.

Ondergrondse Reis van de Vredesvlam

De Vredesvlam arriveerde in Wieliczka in de namiddag. Het werd overgebracht naar een mijnwerkerslamp en vervolgens daalde het af naar de diepten van de aarde. Mijnwerkers - gidsen, muzikanten van het orkest - brachten het naar de Stanisław Staszic-kamer op een diepte van 125 m, waar het zal worden bekeken door het mijnbouwteam en bewonderd door bezoekers van over de hele wereld tot het einde van de Europese Spelen.

Vuur en Zout: Symbolen van Eenheid en Waarheid

De Vredesvlam in de mijnwerkerslamp doet denken aan Olympische waarden zoals eer, eerlijkheid, solidariteit. De CEO van de Wieliczka Zoutmijn, Paweł Nowak, merkte op: "De Vredesvlam heeft een symbolische dimensie. Vroeger gaf het vuur dat in een fakkel werd overgedragen, de mijnwerkers troost, liet het hen hun weg vinden, verspreidde het de duisternis van de mijn. Het was een metgezel en gids. Vandaag, 125 meter onder de grond, hebben we de Vredesvlam op het zout geplaatst, dat eeuwenlang de bron van Polen's rijkdom is geweest."

Unieke Zoutsculpturen

In de Wieliczka Zoutmijn hebben de mijnwerkers een machtig voetstuk gecreëerd in de vorm van een mijnbouwkist voor de Vredesvlam, waarop een zoutsculptuur staat die het logo van de Spelen vertegenwoordigt. De sculptuur werd gemaakt door de getalenteerde mijnwerker-beeldhouwer Jan Banaś. In het midden van de compositie staat een mijnwerkerslamp met een vlam, bewaakt door zoutsculpturen van de Spelen mascottes: de Draak Krakus en Salamander Sandra.

Marcin Nowak, voorzitter van het Organisatiecomité, benadrukte de uitstekende samenwerking met de "Wieliczka" mijn, en zei: "Onze aanwezigheid op deze buitengewone plaats is weer een stap in de reis van de Vredesvlam. Vandaag is ook een speciale dag omdat de medailles die binnenkort gewonnen zullen worden door onze atleten werden getoond. Ik geloof sterk dat tenminste een van deze medailles op de eerste dag van de Spelen om de hals van een Poolse atleet zal hangen. Ik nodig iedereen uit voor het grootste evenement van 2023 in Europa."

Wstecz
 

Waarom voor ons kiezen?

We zijn al 14 jaar actief als toeristische operator in Krakau en hebben in die tijd meer dan een miljoen klanten bediend! De resulterende ervaring heeft ons in staat gesteld een hecht team op te zetten om ervoor te zorgen dat onze tours perfect zijn tot in het kleinste detail. Omdat we nauw samenwerken met tourbedrijven, kunnen we onze klanten professioneel georganiseerde tours aanbieden, gehost door ervaren gidsen die gepassioneerd zijn over het delen van hun uitgebreide kennis van Krakau en bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Auschwitz-Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka. We zijn ook gespecialiseerd in het organiseren van premium tours, zoals privétours naar de mooiste plekken in de regio Małopolska. We helpen u graag bij het plannen van uw dag in Zakopane, de Pieniny-bergen of Częstochowa. We bieden ook luchthaventransfers en andere transportdiensten voor passagiers. Onze moderne vloot zorgt ervoor dat u comfortabel reist en geniet van de tourervaring. Elk van onze medewerkers spreekt vloeiend Engels. We gebruiken moderne boekingssystemen die worden bediend door een ervaren team van dispatchers. We werken elke dag om het vertrouwen van onze klanten te verdienen en ervoor te zorgen dat ze maximale waarde voor hun geld krijgen.

Loading...